Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και αύριο Τετάρτη στην χώρα μας| Ο καιρός έως τo Σάββατο

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει σήμερα την χώρα μας κινείται προς την Τουρκία το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) κι αυτό έχει ώς αποτέλεσμα τα φαινόμενα αύριο να περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Τετάρτη 30/11/16

Αρχικά στην Μακεδονία, την Ήπειρο και την Δ-Β Θεσσαλία δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, όπου σχετικά γρήγορα μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, καλός θα είναι ο καιρός αύριο στα νησιά του αν. Αιγαίου, όπως σχετικά γρήγορα και στην δυτική Ελλάδα όπου μέχρι το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειώνονται κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα από τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας, αν. Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Δυτικές κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη, και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της αν. ηπειρωτικής χώρας ( περίπου πάνω από 300-400μ. ) Χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 900-1000μ. Πάντως μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. 



Άνεμοι : Θυελλώδεις θα πνέουν οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7-8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ, υπάρχουν  ενδείξεις όπου θέλουν  οι ριπές των βοριάδων να φτάνουν τοπικά έως και 10 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο μέσα στην ημέρα. Στο Ιόνιο θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 μπ. 



Θερμοκρασία : Ελ. -3,-5 στα ορεινά, -2-,0 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 3-12 στο Αιγαίο
Μεγ. μονοψήφιες τιμές σε όλη την ηπειρωτική χώρα, 5-8 βαθμούς, στα ορεινά μπορεί να έχουμε και ολικό παγετό, ενώ στα νησιά θα πιάσει τους 10-12 στα βόρεια και τους 16-17 βαθμούς στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας μας.



Αττική : Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια ( ενδεικτικό το υψόμετρο άνω των 350-400μ. ), από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Β-ΒΑ 6-8 και στα ανατολικά καταδιαστήματα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 7-8 βαθμούς στο Λεκανοπέδιο, στα Β.Π υπολογίστε 3-5 βαθμούς πιο χαμηλή την θερμοκρασία.



Θεσ/νικη : Πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων νωρίς το πρωί, στην συνέχεια γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαϊκό  5-6, ΒΑ στην Χαλκιδική 6-8 μπ. Θερμοκρασία από 1-2 έως 6 βαθμούς.



Την Πέμπτη(1/12) νωρίς το πρωί στην νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη ίσως διατηρηθούν κάποια φαινόμενα με την μορφή βροχής-χιονόνερου στα πεδινά-παραθαλάσσια και χιονιού στα ορεινά-ημιορεινά, γρήγορα κι εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι Β 6-8 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία, ισχυρός θα είναι ο παγετός το πρωί της Πέμπτης δεν αποκλείεται να παρατηρήσουμε θερμοκρασίες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κοντά στους -10 βαθμούς, το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή άνοδο η θερμοκρασία.
Την Παρασκευή(2/12) και το Σάββατο(3/12) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στην χώρα, έτσι θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές. Άνεμοι θα στραφούν σε Δ όπου την Παρασκευή θα φτάνουν τα 5-7 μπ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από τα δυτικά.

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου