Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ήπιος ο καιρός έως την Παρασκευή- Μεταβολή του καιρού κυρίως από την Κυριακή και από τα δυτικά| Ο καιρός έως την Κυριακή

Οι υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην αν. Μεσόγειο έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση των σχετικά ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη).


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 23/11/16

Για αύριο περιμένουμε τοπικές συννεφιές στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές, στην Χαλκιδική, την Αν. Θεσσαλία, την Β. Εύβοια και την Β. Κρήτη, μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα.


Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 4-6, Α στο Ιόνιο 3-5 μπ.


Θερμοκρασία : Θα φτάσει το μεσημέρι στους 16-18 στα ηπειρωτικά, τους 15-22 στα νησιά και τους 10-13 βαθμούς στα ορεινά.


Αττική : Λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 και στα ανατολικά έως 6 μπ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως το πρωί, με πιθανές τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 10 έως 12 βαθμούς.


Την Πέμπτη/Παρασκευή (24-25/11) Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην χώρα οι άνεμοι θα στραφούν την Παρασκευή στο Ιόνιο σε νοτιάδες 3-5 μπ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος το Σαββατοκύριακο (26-27/11) αλλά και την Δευτέρα (28/11) περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως από την Κυριακή και από τα δυτικά οι οποίες θα επεκταθούν την Δευτέρα σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες σε όλα τα πελάγη και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ( θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της ).

                            Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου