Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Αρκετό κρύο και λίγα φαινόμενα θα έχουμε την Τετάρτη στην χώρα μας- Ο καιρός έως την Κυριακή

 Οι Υψηλές πιέσεις στα Βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο θα διατηρήσουν τους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο (ΝΑ αιγαίο) και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη).



Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 16/11/16

Στο Β. Ιόνιο,Ήπειρο, Δ. Στερεά και γρήγορα στην Δ. Μακεδονία θα έχουμε βαθμιαία ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ανάλογες καιρικές συνθήκες περιμένουμε στην Θράκη,τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στην Αν. Θεσσαλία, Κεντρική και βόρεια Εύβοια, την Αν. Στερεά και την Β-ΒΔ Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της αν. ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην ΝΔ Πελοπόννησο μέσα στην ημέρα. Πιθανότητα καταιγίδας. Από το βράδυ και από τα βόρεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.


Άνεμοι : στο Ιόνιο Β-ΒΑ 3-5 μπ. Στο Αιγαίο Β 5-6 και στα Νοτιοανατολικά (Καρπάθιο) 6-8 μπ.


Θερμοκρασία : Στους 11-15 στα ηπειρωτικά, τους 17 στα δυτικά, τους 13-16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 5-9 βαθμών.


Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια και τα ανατολικά. Άνεμοι Β 3-5 μπ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στην Χαλκιδική. Άνεμοι από διάφορες γενικά διευθύνσεις 3-4 μπ. Η θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.


Την Πέμπτη/Παρασκευή δεν προβλέπονται βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας ,λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχών κυρίως την Παρασκευή στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, γιατί την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές.
Τέλος το Σαββατοκύριακο προβλέπεται συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως το Σάββατο στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 18-20 βαθμούς.

                                 Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου