Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη σε όλη την χώρα| Ο καιρός έως το Σάββατο 12/11

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία με μετωπικές δραστηριότητες κινείται το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) Α-ΒΑ και αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας με τοπικά έντονα φαινόμενα.



Aναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 9/11/16

Σοβαρή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές (οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι)  πρώτα στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την βόρεια Ελλάδα, και προς αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μέχρι αργά το απόγευμα που ισχύει η 1 κάρτα θα μείνουν εκτός από ( βροχές/καταιγίδες) τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.



Από αργά το απόγευμα και μετέπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα μετατοπιστούν στην Θράκη, τα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές ίσως έχουμε μέχρι το βράδυ στην Δ. Στερεά, το Κ. Ιόνιο και την Δ-ΒΔ Πελοπόννησο



Άνεμοι : ΝΔ αρχικά στο Ιόνιο στρεφόμενοι σε ΒΔ 6-7 μπ. Ν στο Αιγαίο 7-8 και στα βόρεια 9 μποφόρ, καθώς πολύ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπως επίσης προς το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Καλό είναι  :

  •  Να μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από μεγάλα δένδρα.
  • Να ασφαλιστούν αντικείμενα ( Γλάστρες,τέντες,τζάμια κλπ ) τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  •  Να αποφεύγονται οι εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.


Η θερμοκρασία : Θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια εώς 15-19 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 22-25, αλλά κι εδώ από το απόγευμα και μετά θα σημειώσει αισθητή πτώση.



Αττική : Αρχικά η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία σχετικά γρήγορα και κυρίως προς το μεσημέρι θα δώσει βροχές. Από το μεσημέρι και μετά προβλέπεται σημαντική επιδείνωση του καιρού σε όλο τον νομό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Προς το βράδυ και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού. Άνεμοι : Ν-ΝΔ 6-7 και προς το μεσημέρι 8 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το πέρασμα του μετώπου σε Δ 5-7 μπ. Θερμοκρασία : από 22 βαθμούς το πρωί έως 17 βαθμούς το μεσημέρι, με περαιτέρω πτώση προς το βράδυ.



Θεσ/νικη : Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κυρίως προς το μεσημέρι τα φαινόμενα τοπικά ίσως είναι ισχυρά. Βελτίωση κι εδώ του καιρού κυρίως προς το βράδυ . Άνεμοι : Αρχικά ΝΔ 5-7 και βαθμιαία ΒΔ 5-6 μπ. Η θερμοκρασία : από 18 βαθμούς το πρωί έως 15 το μεσημέρι, με περαιτέρω πτώση προς το βράδυ.



Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία γύρω στους 19-22 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά
Την Παρασκευή θα έχουμε καλό καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα και πάλι στα ΒΔ κυρίως προς το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν βροχές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος το Σάββατο περιμένουμε περισσότερες βροχές και καταιγίδες κυρίως στην δυτική Ελλάδα. Οι Δ-ΝΔ άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας στα πελάγη τα 6-7 μπ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

                          Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου