Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Περιορίζονται οι βροχές αύριο Σάββατο στην χώρα μας- Νοτιάδες άνοδο της θερμοκρασίας και βροχές κυρίως στα δυτικά από τη Δευτέρα| Ο καιρός έως την Τετάρτη

Καλησπέρα σας !!
Περιορίζονται το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι βροχές στην χώρα μας, καθώς το αβαθή χαμηλό που μας επηρέασε σήμερα κινείται ανατολικά.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Σάββατο 5/11/16

Για αύριο Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας πιο πυκνές κυρίως στα βορειοδυτικά, την βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου ίσως νωρίς το πρωί  αφήσουν κάποιες τοπικές ψιχάλες. Επίσης ομίχλες θα έχουμε νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Άνεμοι : Ν 3-5 μποφόρ στα πελάγη .


Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι γύρω στους 21-23 στα ηπειρωτικά, τους 14-16 στα ορεινά και τους 19-24 βαθμούς στα νησιά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους.


Αττική : Λίγη συννεφιά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι ΝΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως το πρωί, καθώς επίσης η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3-4 και το βράδυ στον Θερμαικό έως 5 μπ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς 


Την Κυριακή θα έχουμε αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά ενδέχεται να βρέξει. Άνεμοι Ν 4-6 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Δευτέρα περιμένουμε καταδιαστήματα πυκνές νεφώσεις σε όλη την χώρα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Επίσης θα έχουμε και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Άνεμοι Ν 5-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 23-25 βαθμούς κελσίου.
Την Τρίτη περιμένουμε περισσότερες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά-βορειοδυτικά και καταδιαστήματα στα βόρεια. Συννεφιά παροδικά αυξημένη στην υπόλοιπη χώρα, συνεχίζεται επίσης η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Άνεμοι Ν 6-7 μπ. τοπικά και τα 8 μπ.Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26, στην Κρήτη ακόμα και τους 27 βαθμούς. 
Τέλος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη σε όλη την χώρα και κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, καθώς μας έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα ΒΔ. 
Νεώτερα στοιχεία στα επόμενα δελτία καιρού 
Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                            Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου