Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε για την Παρασκευή| Ο καιρός έως την Τρίτη (22/11)

Η χώρα μας θα βρίσκεται το επόμενο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) υπό την επίδραση του Αντικυκλώνα που εκτείνεται από την Αν. Ευρώπη και φτάνει έως τα Βαλκάνια, ενώ Βαρομετρικό Χαμηλό επηρεάζει την Ν. Ιταλία με αρκετές βροχές, δεν πρόκειται να μας επηρεάσει, εξ' αιτίας αυτού του Αντικυκλώνα που σαν ''τοίχος'' εμποδίζει όλα τα βαρομετρικά χαμηλά της δυτικής Ευρώπης/Μεσόγειου να εισέλθουν προς την περιοχή μας.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 18/11/16

Με ηλιοφάνεια αναμένεται να ξεκινήσει η αυριανή ημέρα σχεδόν σε όλη την χώρα, εκτός από τα παράκτια τμήματα της κ. Μακεδονίας, ( γύρω από τον Θερμαϊκό ), στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής, στα νοτιότερα τμήματα του νομού Καβάλας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και στις βόρειες Σποράδες εδώ η ημέρα θα ξεκινήσει με χαμηλές νεφώσεις ή ακόμα και τοπικές ομίχλες που σχετικά γρήγορα μέχρι περίπου και το μεσημέρι θα έχουν διαλυθεί. Ενώ αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μέσα στην ημέρα στο Καρπάθιο, την Κρήτη, το κεντρικό Ιόνιο, και στην δυτική-κεντρική και νότια Πελοπόννησο.


Άνεμοι : Στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3-5 μπ. Ενώ στο Αιγαίο Β 3-5 μπ. 


Θερμοκρασία : Μέσα στην νύχτα θα παραμείνει το αρκετό κρύο, γύρω στους -3,-1 στα ορεινά και όχι κάτω από 4-12 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία φτάνοντας τους 16-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τους 15-21 στα νησιά και στα ορεινά γύρω στους 10-12 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα μέσα στην ημέρα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β έως 4 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια, εκτός γύρω από τον Θερμαϊκό και στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής όπου εδώ θα έχουμε το πρωί χαμηλές νεφώσεις ή τοπικές ομίχλες που σχετικά γρήγορα θα διαλυθούν. Άνεμοι ασθενής. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.


Το Σαββατοκύριακο(19-20/11) θα έχουμε αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές σε όλη την Ελλάδα, με πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο και στην ΝΔ Πελοπόννησο κυρίως την Κυριακή. Άνεμοι ΝΑ στο Ιόνιο 4-6 μπ. στο Αιγαίο δεν πρόκειται να παρουσιάσουν ενίσχυση, Α-ΝΑ 3-5 μπ. Θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας τοπικά στα νότια τους 20-21 βαθμούς.
Την Δευτέρα/Τρίτη(21-22/11) το κύριο χαρακτηριστικό καιρού θα είναι η σταδιακή ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και στα ανατολικά, αλλά και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα. 

                                                   
                         Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου