Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ήπιος ο καιρός το Σ/Κ| Ο καιρός έως την Τετάρτη

Η χώρα μας θα βρίσκεται και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) υπό την επίδραση του αντικυκλώνα, ενώ βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο παραμένει σχεδόν στάσιμο και δίνει αρκετές βροχές στην ευρύτερη περιοχή.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 19/11/16

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε σχεδόν σε όλη την χώρα, κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νότια Ελλάδα. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου εκεί οι αραιές νεφώσεις θα είναι πιο λίγες.Τοπικές ομίχλες ίσως δημιουργηθούν νωρίς το πρωί κυρίως στις ευπαθείς ομίχλες περιοχές.


Άνεμοι : Ν-ΝΑ στο Ιόνιο 4-6 μπ. Β-ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο 3-5 μπ.



Θερμοκρασία : Μέσα στην νύχτα γύρω στους -1,-2 στα ορεινά, όχι κάτω από 4-12 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Το μεσημέρι θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο η θερμοκρασία, φτάνοντας στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τους 16-19 βαθμούς, στα νησιά τους 16-22, ενώ στα ορεινά μεταξύ 11-13 βαθμών κελσίου.



Αττική : Αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι Β-ΒΑ έως 4 μπ. στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.


Θεσ/νικη :  Αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, πιθανές τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.


Την Κυριακή(20/11) θα έχουμε αραιές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές, με πιθανότητα βροχής προς το απόγευμα και μετά στο Κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΝΑ στο Ιόνιο 4-6 μπ. Β στο Αιγαίο 3-5. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Δευτέρα/Τρίτη/Τετάρτη(21-22-23/11) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο έως τα 6 μποφόρ και η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, φτάνοντας γύρω στους 12-14 βαθμούς το μεσημέρι. Πέρα από αυτά τοπικές συννεφιές ( βορείου ρεύματος ) θα έχουμε στα ανατολικά και νότια τμήματα με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα αν. ηπειρωτικά.
Νεώτερα στα επόμενα δελτία καιρού

Καλό Σ/Κ σε όλους 

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου