Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού αύριο Τρίτη κυρίως στα Δυτικά και και τα Βορειοανατολικά- Κακοκαιρία σε όλη την χώρα την Τετάρτη με κατά τόπους έντονα φαινόμενα| Ο καιρός έως τη Παρασκευή

Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα !!
Βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπικές δραστηριότητες κινείται Α-ΒΑ και αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας αύριο (Τρίτη) και την (Τετάρτη) με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα 


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 8/11/16

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα έχουμε αρχικά στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, Δ. Στερεά, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με καλό καιρό. Οι βροχές βαθμιαία θα επεκταθούν έως το βράδυ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία και την Β. Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, με μικρή πιθανότητα βροχής στα νότια ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Άνεμοι : Ισχυροί Ν 6-7 και στα πελάγη 8 ενώ στο Β. Αιγαίο τοπικά και 9 μποφόρ. Δείξτε προσοχή όχι μόνο στην Θάλασσα, καθώς διαφαίνονται ισχυροί άνεμοι και στην ξηρά-βουνά.


Η θερμοκρασία : Λόγω τον νοτιάδων θα είναι αρκετά υψηλή. Γύρω στους 25-28 στα ηπειρωτικά, ενώ στην Κρήτη αναμένεται να φτάσει ακόμα τοπικά και τους 29-30 βαθμούς. 19-24 στην υπόλοιπη χώρα


Αττική : Συννεφιά καταδιαστήματα πυκνή αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Θολούρα θα έχουμε κι εδώ εξ'αιτίας της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική. Άνεμοι Ν 5-7 μπ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη :Συννεφιά με τοπικές βροχές καταδιαστήματα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 456 μπ. Η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς


Την Τετάρτη περιμένουμε σοβαρή κακοκαιρία στην χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Θυελλώδεις θα είναι οι νοτιάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 8-9 μποφόρ. Ενώ στα Δυτικά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στα ΒΔ και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα.
Την Πέμπτη/Παρασκευή θα έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στην Δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα, σχετικά καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα.

                           Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου