Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Βροχές κυρίως στα Δυτικά και το Αν. Αιγαίο περιμένουμε για αύριο Παρασκευή- Συννεφιές,βροχές ισχυρούς νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική από την ερχόμενη Δευτέρα | Ο καιρός έως την Δευτέρα

Καλησπέρα σας !!
Βροχές θα έχουμε αύριο Παρασκευή κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του Αν. Αιγαίου. Τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουμε και στην υπόλοιπη χώρα.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για αύριο Παρασκευή 4/11/16

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νησιά του Β-ΒΑ Αιγαίου. Συννεφιά θα έχουμε στην υπόλοιπη χώρα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν προς το μεσημέρι και μετά στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, όπως επίσης  κάποιες τοπικές βροχές στα νοτιότερα τμήματα της Στερεάς και στα βορειότερα τμήματα της Κ. Μακεδονίας.


Άνεμοι : Ν-ΝΑ στο Ιόνιο 3-4 μπ. Ν-ΝΔ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 3-5 και στο βόρειο Αιγαίο ΒΑ 4-6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία : Θα σημειώσει άνοδο και μέσα στην νύχτα, όποτε δεν υπάρχει πιθανότητα παγετού ούτε και για τα πολύ ορεινά τμήματα. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 20-22 στα ηπειρωτικά, τους 17-24 στα νησιά και τους 12-14 στα ορεινά. Στην ΒΑ Ελλάδα λόγω των Β-ΒΑ ανέμων εδώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12-15 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας, μικρή η πιθανότητα για τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας, μικρή κι εδώ η πιθανότητα για τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα κυρίως στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι Α-ΒΑ 3-5 στην Χαλκιδική, ΒΔ 3-4 αρχικά στον Θερμαικό στρεφόμενους σε ΝΑ 3-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Tο Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν. Οι άνεμοι Ν 3-5 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο
Την Κυριακή/Δευτέρα θα έχουμε καταδιαστήματα αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Σταδιακή ενίσχυση των νοτιάδων φτάνοντας την Δευτέρα τοπικά έως και τα 7 μποφόρ κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία φτάνοντας τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26-27 βαθμούς κελσίου. Επίσης από Δευτέρα φαίνεται ότι θα μας επισκεφτεί κάποια σκόνη από την Β. Αφρική.

                          Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου