Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κρύο και βοριάδες την Τρίτη/Τετάρτη λίγες θα είναι οι βροχές και τοπικού χαρακτήρα | Ο καιρός έως το Σάββατο

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο θα προκαλέσουν το επόμενο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο φτάνοντας έως τα 7-8 μπ. 




Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 15/11/16

Για αύριο περιμένουμε συννεφιές κατά τόπους αρκετά πυκνές σε όλη σχεδόν την χώρα, λιγότερη στα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενής του βοριά θα έχουμε στην Αν. Θεσσαλία, αν. Στερεά, κεντρική και βόρεια Εύβοια, και στην ΒΔ Κρήτη. Ενώ από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές στα δυτικά όπως επίσης ένα πέρασμα βροχής θα έχουμε στα νότια τμήματα της Δ. Μακεδονίας, Ήπειρο, Θεσσαλία  δυτική και  κεντρική στερεά, ενώ χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 700-900μ. στην Ήπειρο και την Δ. Μακεδονία.



Άνεμοι : Β στο Αιγαίο 5-6 και στα νότια 7-8 μπ. στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ συνιστώσα 3-5 μπ. 


Θερμοκρασία : Σε πτώση έως 12 στην βόρεια Ελλάδα, στους 13-15 στα ηπειρωτικά και τους 13-19 στα νησιά, στα ορεινά η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 6-7 βαθμούς ακόμα και αργά το μεσημέρι.


Αττική : Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με πιθανότητα βροχής στα  βόρεια του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4-5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με πιθανότητα βροχής στην Χαλκιδική,στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β, ΒΔ στον Θερμαικό 4-5 ΒΑ στην Χαλκιδική με την ίδια περίπου ένταση και η θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.


Την Τετάρτη πυκνή συννεφιά θα έχουμε στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας με τοπικές βροχές όπως επίσης και στην Β. Κρήτη, λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς και της Θεσσαλίας. Στα δυτικά και στα νησιά του Αν. Αιγαίου θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι Β 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή περαιτέρω πτώση φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 13-14 βαθμούς το μεσημέρι.
Την Πέμπτη/Παρασκευή οι συννεφιές θα γίνουν λιγότερες, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 17-18 βαθμούς κελσίου.
Τέλος το Σάββατο σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία περιμένουμε καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Στροφή των ανέμων στο Ιόνιο σε νοτιάδες και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.
Καλή εβδομάδα σε όλους 

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου