Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε την Παρασκευή- Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το Σάββατο κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο| Ο καιρός έως την Κυριακή

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας επηρέασε την Τετάρτη κινήθηκε ΒΑ, ενώ οργανώνεται νέο χαμηλό αύριο στην Κ. Μεσόγειο το οποίο αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το (Σάββατο) κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο με βροχές και καταιγίδες.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 11/11/16

Θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές σχεδόν σε όλη την χώρα, όπου στο Β. Ιόνιο, Ήπειρο, Δ. Μακεδονία και Δ. Στερεά θα δώσουν κυρίως προς το μεσημέρι βροχές και προς το βράδυ στα ΒΔ τοπικές καταιγίδες.


Άνεμοι : Δ-ΝΔ 4-5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μπ.


Θερμοκρασία : Γύρω στους 19-22 στα ηπειρωτικά τους 12-16 στα ορεινά και τους 19-23 στα νησιά, τοπικά στην Κρήτη ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τους 24-25 βαθμούς.


Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού μέσα στην ημέρα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα. Άνεμοι αρχικά Δ-ΝΔ 4-5 και βαθμιαία Ν 3-4 μπ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.


Το Σάββατο περιμένουμε αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά ( δείξτε προσοχή γιατί το έδαφος είναι κορεσμένο πλέον από το πολύ νερό που έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες ) βαθμιαία στα βόρεια και τα νησιά του Αν. Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, με πιθανότητα βροχής μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Άνεμοι ΝΔ 6-7 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή περιμένουμε να βελτιωθεί ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικά. Άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

                         Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου