Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού το Σ/Κ/Δ με νοτιάδες και από Τρίτη Χειμώνας

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κεντρική Μεσόγειο κινείται το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) Α-ΒΑ και αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το τριήμερο Σ/Κ/Δ με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 26/11/16

Για αύριο περιμένουμε αρχικά βροχές και καταιγίδες στα δυτικά όπου μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα δυτικά, την Πελοπόννησο και προς το βράδυ στην Στερεά. Τοπικές βροχές θα έχουμε και στην Θεσσαλία,Μακεδονία, στις Σποράδες στις δυτικές Κυκλάδες και την Δ. Κρήτη. Ενώ οι καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν καθ'ολη την διάρκεια της ημέρας στην Θράκη τα νησιά του αν. αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.



Άνεμοι : ΝΑ στο Ιόνιο 4-5 και τοπικά 6 μπ. ενώ  στο Αιγαίο θα πνέουν ΝΑ 3-5 μπ.



Θερμοκρασία : θα φτάσει στους 16-19 στα ηπειρωτικά, τους 16-22 στα νησιά και τους 12-13 βαθμούς  στα ορεινά



Αττική : Συννεφιά η οποία βαθμιαία θα πυκνώσει και κυρίως προς το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν βροχές ενώ τη νύχτα πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.



Θεσ/νικη : Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως την νύχτα. Άνεμοι A-NA 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.



Την Κυριακή(27/11) θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά-κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας μας, λιγότερες θα είναι οι βροχές στη βόρεια Ελλάδα και τα πολύ νότια-νησιωτικά τμήματα της χώρας μας. Άνεμοι Ν 5-7 μπ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Την Δευτέρα(28/11) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Από το απόγευμα-βράδυ στην βόρεια Ελλάδα προβλέπεται αλλαγή του καιρού με βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια αρχικά στα ορεινά τα οποία γρήγορα θα κατεβούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χωρά θα διατηρηθούν οι νοτιάδες και ο σχετικά μαλακός καιρός.
Τέλος την Τρίτη(29/11) προβλέπονται βροχές στην νότια Ελλάδα στα πεδινά/παράκτια και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, χιόνια θα σημειωθούν στη Βόρεια Ελλάδα το πρωί και κυρίως στην αν. Μακεδονία και την Θράκη ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη μακεδονία θα έχουμε ένα πέρασμα χιονιού ακόμα σε πεδινά τμήματα, βαθμιαία χιόνια θα σημειωθούν στην Θεσσαλία, την Στερεά πρώτα στα ορεινά και βαθμιαία σε πιο χαμηλά υψ. Οι άνεμοι θα στραφούν σε παγερούς βοριάδες σε όλη την χώρα  μέχρι το βράδυ φτάνοντας στο Αιγαίο τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή εντυπωσιακή πτώση από βορά προς νότο.

Νεώτερα στα επόμενα δελτία καιρού από Δευτέρα
Καλό Σ/Κ σε όλους

                                      Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου