Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το Σάββατο σχεδόν σε όλη την χώρα- Βελτίωση του καιρού την Κυριακή| Ο καιρός έως την Τετάρτη

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινούμενο το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) Α-ΒΑ θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στην Δυτική Ελλάδα.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 12/11/16

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε αύριο πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια κατά τόπους θα είναι έντονα. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν προς το μεσημέρι και μετά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανώς τις βόρειες Κυκλάδες και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Στις υπόλοιπες  νότιες νησιωτικές περιοχές θα συννεφιάσει προς το απόγευμα υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχουμε ένα πέρασμα τοπικής βροχής. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, και της Δ. Μακεδονίας πάνω από τα 1500μ. Από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.



Άνεμοι : Θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία προς το μεσημέρι και μετά και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα Ν-ΝΔ 6-7 και τοπικά στα πελάγη έως 8 μποφόρ. Ενώ στα δυτικά το βράδυ θα στραφούν σε ΒΔ 5-7 μπ.



Θερμοκρασία : γύρω στους 18-22 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τους 19-23 στα νησιά και τους 11-15 στα ορεινά.



Αττική : Αρχικά άστατος καιρός συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, προς το μεσημέρι και μετά θα έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΝΔ 6-7 μπ. Η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.



Θεσσαλονίκη : Συννεφιά που γρήγορα θα δώσει βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι ΝΔ 5-7 μπ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.



Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, έτσι θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα με λίγες κατά τόπους νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4-5 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια
Την Δευτέρα θα έχουμε καλό καιρό αρχικά βαθμιαία θα συννεφιάσει στα δυτικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με πιθανότητα βροχής. Άνεμοι θα στραφούν σε Β 6-7 μπ. στο Αιγαίο με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέσει φτάνοντας γύρω στους 17-18 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Τέλος Τρίτη/Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Β στο Αιγαίο 6-8 μπ. και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καθώς μας έρχονται αρκετά ψυχρές/κρύες μάζες από την Βόρεια Ευρωπή. Ενδεικτικά ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπερνά την Τρίτη/Τετάρτη τους 12-15 βαθμούς το μεσημέρι.
Νεώτερα στα επόμενα δελτία καιρού
Καλό Σ/Κ σε όλους

                                    Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου