Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Σχετικά καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο στην χώρα μας| Ο καιρός έως την Τρίτη

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ουκρανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο κινείται Α-ΝΑ, ενώ ένα άλλο σύστημα επηρεάζει την Τυνησία με βροχές και καταιγίδες.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 3/12/16

Καλές καιρικές συνθήκες θα έχουμε αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας να εντοπίζονται στην Βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές αρχικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Δ. Στερεά, και την Δ-ΒΔ Πελοπόννησο, ενώ προς το βράδυ τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.


Άνεμοι : Θα πνέουν στα δυτικά Α-ΒΑ 3-4 μπ, στο Αιγαίο Β 3-4, από την θάλασσα Κυθήρων έως το Καστελόριζο θα επικρατήσουν μέσα στην ημέρα ισχυροί δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6, πρόσκαιρα οι ριπές τους έως τα 7 μπ.



Θερμοκρασία : Ελάχ. γύρω στους -2,-5 στα ορεινά, όχι κάτω απο 3-15 στην υπόλοιπη χώρα
Μεγι. άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά, φτάνοντας τους 14-16 βαθμούς, τους 17-18 στα νοτιοανατολικά και όχι πάνω από τους 6-8 βαθμούς στα ορεινά


Αττική : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Άνεμοι : Β 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα νότια. Άνεμοι ΒΔ πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.


Την Κυριακή(4/12) Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην δυτική-κεντρική και νότια Ελλάδα, στην νότια πελ/νησο δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3-4, και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 5-6 μπ. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Δευτέρα/Τρίτη(5-6/12) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο όπου θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, από πλευράς φαινομένων δεν προβλέπεται κάτι το αξιόλογο.

Νεώτερα στα επόμενα δελτία καιρού
Καλό Σ/Κ σε όλους 

                        Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου