Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και η αρκετή ζέστη την Τετάρτη-Πέμπτη- Αξιόλογες μπόρες και καταιγίδες την Παρασκευή στην βόρεια Ελλάδα

Θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) οι καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, χωρίς να λείψουν οι απογευματινές μπόρες από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 3/5/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αρχικά σε όλη την χώρα, τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου, Κ. Στερεάς, Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες.


Άνεμοι: ΒΔ 3-4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Ελάχιστες κατά μέσο όρο 8 με 9 στα ορεινά, όχι κάτω από τους 12 με 16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα
Μέγιστες γύρω στους 27 με 28 και τοπικά 29 με 30 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα, στα ορεινά και στα νησιά γύρω στους 22 με 24 κατά μέσο όρο.


Αττική :  Γενικά αίθριος. Άνεμοι Β 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά Ν-ΝΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς, στο εσωτερικό έως 28.


Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη(4/5), την Παρασκευή(5/5) περιμένουμε μεταβολή του καιρού στην βόρεια Ελλάδα οπότε κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα θα σημειωθούν τοπικά αξιόλογες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Καλός ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία γύρω στους 28 με 30 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, σε πτώση στην βόρεια Ελλάδα. Το Σάββατο(6/5) τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ΒΑ το μεσημέρι/απόγευμα, ενώ την Κυριακή(7/5) τοπικές μπόρες ίσως σημειωθούν από το απόγευμα στα ΒΔ. Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν Δ-ΒΔ 4-6 , ενώ την Κυριακή θα στραφούν σε νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

                         Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου