Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αραιές νεφώσεις, σκόνη από την Αφρική και θερμοκρασία πάνω από 35 τοπικά βαθμούς στα Αν. Ηπειρωτικά- Μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα..

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία διατηρείται και το νέο εικοσιτετράωρο(Σάββατο) ΝΔ με αποτέλεσμα την μεταφορά θερμών αερίων μαζών και σκόνης πάνω από την Αν. Μεσόγειο και την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στα Αν. ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 13/5/17 : 

Για αύριο Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, αλλά και μεγάλα κατά περιόδους διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.



Άνεμοι: Ν-ΝΔ 4-6 και τοπικά πιθανόν στην θάλασσα Κυθήρων 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ στα ΒΔ σε ΒΔ. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και στα αν. Ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά μέσα στην ημέρα με την μορφή Λίβα (ΝΔ 5-7Β)



Θερμοκρασία: Θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 30 με 34 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς(κυρίως στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές) και στα ορεινά και τα νησιά στους 25 με 29. Να σημειώσουμε επίσης ότι αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία και η δυσφορία κατά τόπους.



Αττική : Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι ΝΔ 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 με 35 βαθμούς το μεσημέρι.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι ΝΑ 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 και τοπικά στο εσωτερικό 32 με 34 βαθμούς.



Την Κυριακή(14/5) λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη στα ΒΑ ορεινά με πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε ΒΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, όπου στα Αν. ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 32 με 34 τοπικά βαθμούς. Την Δευτέρα(15/5) περιμένουμε μεταβολή του καιρού με μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 5-6 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση. Τέλος το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης(16-17/5) περιμένουμε άστατο καιρό με μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.
Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                               Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου