Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καθοδόν βρίσκεται το έντονο κύμα ζέστης από την Παρασκευή με κορύφωση το Σάββατο- Αραιές νεφώσεις, σκόνη, ΝΔ άνεμοι και αρκετή ζέστη..

Περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) στην περιοχή μας, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 11/5/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο αρχικά στην χώρα μας, ωστόσο από το μεσημέρι στα δυτικά-βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Πιθανότητα για παροδικές μπόρες υπάρχει το απόγευμα στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από το απόγευμα στα δυτικά.


Άνεμοι: ΒΔ στο Αιγαίο όπου στα Νοτιοαν/κα θα φτάνουν τα 6 Β. Ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΑ 4-5 Β. 


Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 25 με 26 και τοπικά στα αν. ηπειρωτικά 27 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 20 με 24.


Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Άνεμοι μεταβλητοί και το απόγευμα Ν 2-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.


Την Παρασκευή(12/5) περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές στα δυτικά-κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές λασποψιχάλες ή τοπικές λασποβροχές μικρής διάρκειας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5-6Β, κατά τόπους ενισχυμένοι θα είναι και στα ηπειρωτικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς. Το Σάββατο(13/5), περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι ΝΔ 5-7 μποφόρ ακόμα και στα ηπειρωτικά (όπου στα αν. ηπειρωτικά θα πάρει την μορφή λίβα). Η θερμοκρασία σε νέα σημαντική άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά στους 34 με 36 και τοπικά 37 βαθμούς κυρίως στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές. Στα ορεινά και στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 28 και 31 βαθμών. Την Κυριακή(14/5)  Θα συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές,με πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα ΒΑ ορεινά, ενώ από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αρχίσει να υποχωρεί το έντονο κύμα ζέστης, οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ.
 Ενώ σημαντική υποχώρηση του υδράργυρου περιμένουμε από την Δευτέρα και μετέπειτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου