Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ισχυρές κατά τόπους μπόρες/καταιγίδες την Τρίτη στην βόρεια Ελλάδα- Βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη- Έντονο κύμα ζέστης προς τα τέλη της εβδομάδας

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Αν. Μεσόγειο και την περιοχή μας δίνοντας το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Β-ΒΑ Ελλάδα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 9/5/17 :

Αρχικά στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και την Δ.Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στην υπόλοιπη βόρεια χώρα περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες, οι οποίες στην Αν. Μακεδονία και την Θράκη θα έχουν έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι. Μπόρες θα σημειωθούν και στην Θεσσαλία, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην ΒΔ Πελοπόννησο και το Κ. Ιόνιο. Από το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν σχεδόν σε όλη την χώρα.


Άνεμοι: Δ 4-5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Σε πτώση στα δυτικά και βόρεια, θα φτάσει το μεσημέρι στους 20 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 τοπικά στην Κρήτη.


Αττική: Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ 4-5 και το απόγευμα στην Δ. Αττική και τον Κορινθιακό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα, τοπικά ισχυρές κυρίως στις Α-ΒΑ περιοχές της περιφέρειας. Άνεμοι ΒΔ 4-5 μπ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.


Την Τετάρτη(10/5) τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΔ 4-6 Β. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Την Πέμπτη(11/5) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτιώσει σε όλη την Ελλάδα. Οι άνεμοι ΒΔ 4-6 Β. Η θερμοκρασία σε άνοδο. Το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου(12-13/5) περιμένουμε καλοκαιρία στην χώρα, αραιές νεφώσεις, αυξημένη την σχ. υγρασία, Ν-ΝΔ άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο φτάνοντας το Σάββατο στα ανατολικά ηπειρωτικά (κυρίως στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές) τους 35 με 36 βαθμούς. 

** Υ.Γ : Υποχώρηση του έντονου κύματος ζέστης περιμένουμε από την Κυριακή και κυρίως προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας από τα βόρεια** !!

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                        Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου