Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αρκετές οι βροχές και οι καταιγίδες την Πέμπτη στα ανατολικά και τα νότια τμήματα- Βαθμιαία βελτίωση του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο- Νέα αλλαγή του καιρού την Κυριακή

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται σταδιακά προς το ΝΑ Αιγαίο, δίνοντας και το νέο εικοσιτετράωρο(Πέμπτη) αρκετές βροχές στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 18/5/17 :

Για αύριο περιμένουμε στην αν. Θεσσαλία και τα υπόλοιπα Αν. Ηπειρωτικά, την αν. Πελοπόννησο και βαθμιαία τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες, από το απόγευμα τα φαινόμενα στα αν. Ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα ορεινά της ΒΔ χώρας το απόγευμα. Πάντως μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.



Άνεμοι: Β 3-5 στο Ιόνιο 5-7 και τοπικά στο ΒΔ Αιγαίο 8 μποφόρ.



Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και την βόρεια Ελλάδα στους 24 με 26, περισσότερη η ψύχρα στα κεντρικά και τα νότια με την θερμοκρασία το πολύ να φτάνει τους 18 με 23 βαθμούς.



Αττική : Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ίσως και παροδική καταιγίδα κυρίως στα βόρεια. Από αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι Β έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη το μεσημέρι/απόγευμα στα γύρω ορεινά με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι ΒΑ έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.



Την Παρασκευή(19/5) οι βροχές θα περιοριστούν στην νότια-νοτιοανατολική Ελλάδα όπου από το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Το Σάββατο(20/5) στα βόρεια ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Οι βοριάδες θα κοπάσουν και μόνο στα ΝΑ θα πνέουν έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Κυριακή(21/5) στα δυτικά-κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Άνεμοι Δ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα δυτικά και τα βόρεια.  

                         Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου