Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αξιόλογες μπόρες/καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι της Πέμπτης από τα δυτικά-βόρεια- Συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και την Δευτέρα

 Η Ατμοσφαιρική διαταραχή στην βόρεια Αδριατική κινείται Α-ΝΑ και θα επηρεάσει το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) κυρίως από το μεσημέρι και μετά την δυτική και την βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες τις ημέρας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά..





Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 25/5/17 : 

Για αύριο, αρχικά το πρωί στην Κ. Μακεδονία, την ΒΑ Θεσσαλία και τις Σποράδες περιμένουμε τοπικές μπόρες, στην υπόλοιπη αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως των θερμών ωρών αυτής περιμένουμε στα ηπειρωτικά, στα ορεινά της Κρήτης, εκτός από την Θράκη μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Επίσης μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στο Β. Ιόνιο. Από το βράδυ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Δ-ΒΔ και κατά την διάρκεια της νύχτας και στην Κ. Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση..




Άνεμοι: Δ-ΝΔ 3-5 μποφόρ, ( εκτός κατά την διάρκεια των καταιγίδων, όπου μπορούν να ενισχύονται σημαντικά πρόσκαιρα μεν αλλά έντονα δε ). Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια περίπου ένταση.



 Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα πεδινά, ανατολικά ηπειρωτικά, στους 24 με 27 τοπικά βαθμούς, στα ορεινά στους 15 με 20 αντίστοιχα και στο Αιγαίο στους 22 με 25 βαθμούς η θερμοκρασία.



Αττική : Αρχικά λίγη συννεφιά, οι οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσει και θα δώσει μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια του νομού. Από το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση. Άνεμοι ασθενής μεταβλητοί, τοπικά ΝΑ 2-4 μποφόρ, και από το απόγευμα ΒΔ 3-5 στον Κορινθιακό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Μπόρες και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα αρχικά στα γύρω ορεινά και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Άνεμοι ασθενής. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.



Την Παρασκευή(26/5) Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες αρχικά το πρωί στην Μακεδονία και την Θράκη, και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Κρήτη και πιθανόν και τις υπόλοιπες πρόσκαιρα νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου Πελάγους. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο(27-28/5) με τις βροχές και τις καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά και όχι μόνο. Η θερμοκρασία σε πτώση. Τέλος την Δευτέρα(29/5) τοπικές μπόρες/καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ορεινά αυτή την φορά της ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

                      Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου