Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συνθήκες έντονης αστάθειας καθ'ολη την διάρκεια της εβδομάδας στα ηπειρωτικά με κατά τόπους αξιόλογες μπόρες/καταιγίδες

Αστάθεια θα χουμε καθ'ολη την διάρκεια της εβδομάδας στα ηπειρωτικά με μπόρες και καταιγίδες, όπου τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα,προσοχή στις αγροτικές καλλιέργειες και όχι μόνο.. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 23/5/17 :

Για αύριο, περιμένουμε αρχικά η ημέρα να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες τις ημέρας, θα δώσουν μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) κυρίως στα πιο εσωτερικά και ορεινότερα τμήματα. Προς το βράδυ η αστάθεια θα εξασθενήσει, και θα περιοριστεί με την μορφή μπόρας ή καταιγίδας στην Κ. Μακεδονία και πιθανόν στα υπόλοιπα βορειανατολικά  ηπειρωτικά με την μορφή εδώ πρόσκαιρων τοπικών βροχών.



Άνεμοι: Δ στο Ιόνιο 2-4 μπ. 4-5 και τοπικά στο Νοτι/κο Αιγαίο 6 μπ.

 
Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς, στα ορεινά και στα νησιά στους 20 με 23..



Αττική : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι/απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.




Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγη συννεφιά, όπου το μεσημέρι/απόγευμα θα δώσει μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Κατά την διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών μπόρες και τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται να απασχολήσουν κι άλλες ακόμη και πεδινές/παράκτιες περιοχές της περιφέρειας όπως και την Θεσσαλονίκη. Άνεμοι ΝΑ 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.



Την Τετάρτη-Πέμπτη(24-25/5) μπόρες και καταιγίδες περιμένουμε στα ηπειρωτικά(εκτός από την Θράκη) κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Την Πέμπτη το απόγευμα/βράδυ μπόρες και καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ΒΔ παράκτια τμήματα. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία γύρω στους 23 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τέλος το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου(26-27/5) δεν αποκλείεται να έχουμε επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τα οποία θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και όχι μόνο χώρας. 
Νεώτερα γι αυτή την εξέλιξη στα επόμενα δελτία μας..

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                      Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου