Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Μπόρες/καταιγίδες την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά- Η θερμοκρασία σε βαθμιαία περαιτέρω πτώση, οι πιο ψυχρές μέρες η Τετάρτη και η Πέμπτη

Έντονη θα είναι η αστάθεια το νέο εικοσιτετράωρο(Τρίτη) κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 16/5/17 :

Για αύριο, περιμένουμε αρχικά στην Κ. Μακεδονία, και προς το μεσημέρι στην Δ. Μακεδονία, την Ήπειρο, την ΒΔ Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο μπόρες και καταιγίδες που στα ΒΔ θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιή συννεφιά κατά τόπους πιο πυκνή. Προς το βράδυ δεν αποκλείεται μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες να επηρεάσουν και τμήματα του Ιονίου Πελάγους ( π.χ όπως τα Επτάνησα). Την νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση.


Άνεμοι: Α-ΝΑ στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Σε βαθμιαία πτώση, θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 23 με 25 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 25 με 27 και στα ορεινά στους 16 με 20 βαθμούς ο υδράργυρος.


Αττική : Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Β 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Νεφώσεις με μπόρες και καταιγίδες περισσότερες στα πιο δυτικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Πρόσκαιρη ύφεση από το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί και τοπικά ΒΔ 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.



Την Τετάρτη(17/5) θα συνεχιστούν οι μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα στην Δ. και πιθανόν την Κ. Μακεδονία και το Β. Ιόνιο, όπως επίσης τοπικές μπόρες από το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια τμήματα, κυρίως στο Αν. Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα περαιτέρω πτώση γύρω στους 21 με 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη(18/5) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τέλος την Παρασκευή(19/5) τοπικές βροχές είναι  πιθανόν να σημειωθούν το απόγευμα στα ΒΔ ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου