Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αστάθεια με βροχές και καταιγίδες το Σ/Κ- Σταδιακή βελτίωση του καιρού και άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Ατμοσφαιρική διαταραχή επηρεάζει και θα επηρεάζει και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα και να συνοδεύονται οι καταιγίδες από χαλαζοπτώσεις..


Προγνώση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 27/5/17 : 

Για αύριο, αρχικά στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους και τις Σποράδες (οι περιοχές που είναι μέσα στον κύκλο) περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές τις νυχτερινές και πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι οποίες προς το μεσημέρι θα περιοριστούν στις νοτιοανατολικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με μπόρες/καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εκτός θα μείνουν οι εξής περιοχές : Β-Κ. Ιόνιο και πιθανόν το Θρακικό. Από το βράδυ η αστάθεια θα περιοριστεί.


Άνεμοι: Δ-ΒΔ 2-4 και στο Ιόνιο 4-5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ.

΄
Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 23 με 25, στα ορεινά στους 15 με 20 και στο Αιγαίο στους 22 με 24.


Αττική : Άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 16 έως 23 με 24 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα. Άνεμοι τοπικά ΒΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.


Την Κυριακή(28/5) Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά, και πιθανόν στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. 'Ανεμοι Β 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Την Δευτέρα(29/5) τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα. Άνεμοι Β 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη(30-31/5) τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινότερα αυτή την φορά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν την Τρίτη της ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο..

Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                            Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου