Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σαββατοκύριακο χωρισμένο καιρικά στα δύο| Καλός ο καιρός το Σάββατο- Μεταβολή του καιρού την Κυριακή με βροχές/καταιγίδες και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας

Το βαρομετρικό χαμηλό, που έδινε σήμερα βροχές στις ΝΑ περιοχές της χώρας κινείται ανατολικά. Έτσι ο καιρός το νέο εικοσιτετράωρο(Σάββατο) θα παρουσιάσει βελτίωση σχεδόν σε όλη την χώρα και την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 20/5/17 :

Για αύριο, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σε όλη την χώρα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές μπόρες.


Άνεμοι: Οι βοριάδες της σημερινής ημέρας, θα δώσουν την θέση τους μέχρι το τέλος της αυριανής ημέρας στα δυτικά-κεντρικά και τα βόρεια σε Δ-ΝΔ 4-5 και τοπικά στα νότια(θάλασσα Κυθήρων) 6 μποφόρ και μόνο από τις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και νοτιοανατολικότερα οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία: Θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 25 με 27 και τοπικά 28 βαθμούς, ενώ στα ορεινά και στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 23 βαθμών.


Αττική : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι αρχικά ΒΔ 2-4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ΝΑ 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24-25 βαθμούς.


Την Κυριακή(21/5)  Αρχικά στα ΒΔ και ΒΑ τμήματα θα σημειωθούν σχετικά γρήγορα μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με καλό σχετικά καιρό. Όμως βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα ΒΔ περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν τα δυτικά-κεντρικά και τα βόρεια τμήματα και βαθμιαία τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Εκτός θα μείνουν οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και τα νότια ΝΔ 5-7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά-βόρεια σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση στην δυτική-κεντρική-βόρεια Ελλάδα. Την Δευτέρα(22/5) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν βαθμιαία στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές όπου μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά με πιθανότητα για μπόρες το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι Β τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση γύρω στους 22 με 24 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τέλος το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης(23-24/5) περιμένουμε απογευματινές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Καλό Σ/Κ σε όλους !!
                                Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου