Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Αραιή συννεφιά, μεταφορά σκόνης από την Αφρική και τοπικές λασποβροχές το τριήμερο της Πρωτομαγιάς- Η τάση του καιρού έως την Τετάρτη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα κυλίσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην περιοχή μας, χωρίς να λείπουν οι τοπικές μπόρες από τα βόρεια ορεινά το μεσημέρι/απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 29/4/17 :

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές περιμένουμε αύριο, όπου αρχικά το πρωί στο Β. Ιόνιο και προς το μεσημέρι στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπικές λασποψιχάλες ή τοπικές λασποβροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Β. Αφρική..


Άνεμοι: ΝΑ στο Ιόνιο αρχικά 4-5 βαθμιαία 6 και προς το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, στο Αιγαίο Ν 2-4 μπ.


Θερμοκρασία: Θα παρουσιάσουν άνοδο και οι ελάχιστες τιμές, γύρω στους 7-8 στα ορεινά με 12 έως 17 στα Νοτιοανατολικά
Το μεσημέρι θα φτάσουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά με τα κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας τους 27 με 28 και τοπικά 29 με 30 βαθμούς κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα στα ορεινά και στα νησιά στους 19 με 24.


Αττική : Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι όπου το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι ασθενής και μέσα στην ημέρα Ν 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και προς το απόγευμα ίσως σημειωθούν τοπικές λασποβροχές. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενής και μέσα στην ημέρα τοπικά Ν 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.


Την Κυριακή(30/4) περιμένουμε αραιές νεφώσεις κυρίως στις ανατολικές περιοχές, στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά της βόρειας χώρας κυρίως της Μακεδονίας θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε Β 4-6 μπ. Ν στο Αιγαίο 3-5 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα. Την Πρωτομαγιά(1/5) θα χουμε καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την βόρεια ορεινή Ελλάδα και την ορεινή Κρήτη όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά κατά μέσο όρο γύρω στους 25 με 27 στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Τέλος το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη(2-3/5) περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες σε όλη την χώρα. 

Καλό τριήμερο σε όλους !!

                              Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου