Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αύριο στην βόρεια Ελλάδα- Συνεχίζεται η ζέστη έως την Κυριακή- Περισσότερες βροχές/καταιγίδες προς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κ. Ευρώπη δίνοντας στην ευρύτερη περιοχή μπόρες και καταιγίδες, κινούμενο Α-ΝΑ θα επηρεάσει την Βαλκανική χερσόνησο την Παρασκευή και το Σάββατο, όπως επίσης και την βόρεια Ελλάδα..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 5/5/17 :

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα και το βράδυ στην Μακεδονία (κυρίως στην Κ-Α) και στην Θράκη, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά, παροδικά αυξημένη το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου με πιθανότητα για παροδικές μπόρες.


Άνεμοι: Θα πνέουν γενικά από Δ διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στα νότια, την θάλασσα Κυθήρων και το Κρητικό 6-7 μπ. 


Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και την βόρεια Ελλάδα τους 25 με 27 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 28 με 30, και στο Αιγαίο στους 23 με 25 βαθμούς η θερμοκρασία.


Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέσα στην ημέρα. Άνεμοι Δ 4-5 και στον Κορινθιακό κατά περιόδους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά το μεσημέρι/απόγευμα, με έμφαση κυρίως τις βόρειες-βορειοανατολικές περιοχές της περιφέρειας. Άνεμοι ΝΑ μέσα στην ημέρα 3-4 μπ. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.


Το Σάββατο(6/5) οι μπόρες και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ΒΑ τμήματα και το Β. Αιγαίο και από το απόγευμα θα σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4-6 μποφόρ κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Την Κυριακή(7/5) τοπικές μπόρες θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά τμήματα, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 5-7 μπ. Η θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας και πάλι στα επίπεδα των 28 με 30 βαθμών στα ανατολικά ηπειρωτικά. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από την Δευτέρα(8/5) έως την Τετάρτη(10/5) ο καιρός θα καταστεί άστατος στην χώρα με περισσότερες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

                             Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου