Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Τοπικές μπόρες το Σ/Κ στα βόρεια- Περισσότερες βροχές κυρίως την Τρίτη-Τετάρτη η θερμοκρασία σε πτώση- Βελτίωση του καιρού και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το επόμενο εικοσιτετράωρο(Σάββατο) στην Β-ΒΑ Ελλάδα, λίγη συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 6/5/17  :

Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.



Άνεμοι: Δ-ΒΔ 4-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.




Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στους 25 με 27 και τοπικά στα αν. ηπειρωτικά 28 με 29 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 23 με 25 και τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης 27 με 28 βαθμούς.



Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4-5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι ΒΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.



Την Κυριακή(7/5) τοπικές μπόρες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βόρεια-βορειοδυτικά κυρίως ορεινά τμήματα, στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Άνεμοι ΝΔ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο αγγίζοντας και πάλι στα αν. Ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς. Την Δευτέρα(8/5) μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ την Τρίτη(9/5) διαφαίνονται περισσότερες και πιο αξιόλογες μπόρες και καταιγίδες στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι και τις 2 ημέρες θα πνέουν Δ-ΝΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση. Τέλος την Τετάρτη(10/5) θα συνεχιστούν οι απογευματινές μπόρες πλέον κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω πτώση. 
Υ.Γ Υπάρχουν ενδείξεις προς τα μέσα Μαίου μεταξύ 13 και 16 του μηνός να έχουμε ένα κύμα έντονης ζέστης με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς.
Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                                 Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου