Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή αλλά και το Σ/Κ η θερμοκρασία σε πτώση

Διαταραχή θα επηρεάσει το επόμενο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) την χώρα ερχόμενη από τα ΒΔ με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι..

 
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 26/5/17 :

Για αύριο, αρχικά στην Κ. Μακεδονία και βαθμιαία στην Θράκη περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που ίσως συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι. Στην υπόλοιπη χώρα κυρίως κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας ο καιρός θα καταστεί άστατος, με μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και προς αργά το βράδυ στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσουν ύφεση.


Άνεμοι: Δ-ΒΔ στο Ιόνιο 3-5, Δ-ΝΔ στο Αιγαίο με την ίδια ένταση, ΒΔ μεταξύ Θερμαικού και Σποράδων κι εδώ με την ίδια περίπου ένταση. Εκτός κατά την διάρκεια των καταιγίδων, όπου μπορούν να ενισχύονται πρόσκαιρα σημαντικά.


Θερμοκρασία: Θα ανέβει το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 με 26 τοπικά βαθμούς, στο Αιγαίο στους 23 με 25, στα δυτικά-βόρεια στους 22 με 23 και στα ορεινά στους 14 με 20 βαθμούς η θερμοκρασία.


Αττική : Άστατος καιρός, με μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα. Τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε τις βραδινές-νυχτερινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι ΝΔ 3-4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ΒΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 19-20 βαθμούς.


Το Σάββατο(27/5) συνεχίζονται οι ισχυρές μπόρες και οι καταιγίδες αρχικά το πρωί στα νησιά του Αιγαίου και το μεσημέρι/απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Κυριακή(28/5) μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι Β 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Την Δευτέρα(29/5) δεν θα λείψουν και πάλι οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες από τα ορεινά αυτή την φορά της ηπειρωτικής χώρας. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Τρίτη(30/5) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο.

Υ.Γ : Ουσιαστική βελτίωση του καιρού και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας προς τις αρχές του Ιουνίου !!

                             Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου