Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ζέστη, βοριαδάκι στο Αιγαίο και περιορισμένη αστάθεια στα Ηπειρωτικά το Σαβ/Κυρ. Εξασθένηση των ανέμων και νέα μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται από την Δευτέρα

Θα διατηρηθεί και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (2/3-06-18) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι Β-ΒΑ άνεμοι φτάνοντας στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ. Δεν θα λείψουν όμως και οι απογευματινές μπόρες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ η ζέστη θα συνεχιστεί φτάνοντας το θερμόμετρο το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά κατά μέσο όρο τους 30 με 33 βαθμούς κατά τόπους. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 02-06-18

Με γενικά αίθριο καιρό αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες κατά τόπους νεφώσεις στις βόρειες περιοχές. 
Μέσα στην ημέρα και κυρίως μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά-ημιορεινά τμήματα της βόρειας-βορειοδυτικής Στερεάς, της δυτικής-βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και κατά τόπους της Μακεδονίας οπού θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές μπόρες δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να σημειωθούν και στο Καστελόριζο.

Άνεμοι: θα πνέουν ΒΔ στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ κυρίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα του.

Θερμοκρασία: θα κυμαίνεται στα βόρεια από 17 έως 32 βαθμούς, στα ορεινά από 12 έως 26, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 και τοπικά 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 20 έως 25 και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28 με 30 βαθμούς.


Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά γενικά αίθριος, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά Ν 3 με 5 μποφόρ κυρίως στον Θερμαϊκό. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.


Για την Κυριακή 3/6 η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά, οπού θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός δεν θα αλλάξει, θα διατηρηθεί καλός, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 30 με 33 βαθμών στα περισσότερα ηπειρωτικά, και στα επίπεδα των 24 με 27 βαθμών στα ορεινά και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας. Την Δευτέρα 4/6 θα συνεχιστεί η απογευματινή αστάθεια κατά τόπους στα ορεινά ιδίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεμονωμένες μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ στα δυτικά και νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 5-6/6 η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε πιο δυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.  

Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Εκδόθηκε: 01-06-18/16:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου