Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. | Ο καιρός έως το Σάββατο

Οργανωμένο σύστημα φθινοπωρινού τύπου στην νότια Ιταλία, κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό σχεδόν όλης της χώρας μας την Τρίτη (26-06-18) με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά καθώς και μεγάλη διάρκεια, ενώ οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, οπού θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 26-06-18

Για την Τρίτη, αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά,κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, τα φαινόμενα αυτά βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (εκτός των νοτιοανατολικών περιοχών). Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα, αρχικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στην δυτική,κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα, με έμφαση την νότια Χαλκιδική, την βορειοανατολική και ανατολική Θεσσαλία, την Πιερία και την Ημαθία. Πρόσκαιρα τοπικά ισχυρά δεν αποκλείεται να είναι τα φαινόμενα κυρίως τις απογευματινές ώρες στην περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης.  

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοανατολικές στα βόρεια, έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα νότια 4 με 6 μποφόρ, νότιοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο φτάνοντας προς το απόγευμα τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ βορειοανατολικοί θα πνέουν οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση σχεδόν σε όλη την χώρα, οπού θα κυμαίνεται σε χαμηλές τιμές για την εποχή, θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 23 βαθμούς, στα ορεινά από 11 έως 18 με 20, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 24 και στο Αιγαίο από 18 έως 27 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 28 με 29 βαθμούς.



Αττική:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα τοπικά ισχυρές. Άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, και βαθμιαία μεταβλητοί, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 24 βαθμούς.


  
Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι τοπικά ισχυρές με έμφαση την νότια Χαλκιδική, την Πιερία και την Ημαθία. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαϊκό 4 με 5, στρεφόμενοι σε ΒΑ με την ίδια περίπου ένταση, ΒΑ θα πνέουν στην Χαλκιδική καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 22 βαθμούς.



Την Τετάρτη 27/6 θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά περιόδους, ενώ τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, αρχικά στην βόρεια χώρα, στις Σποράδες, πρόσκαιρα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και πιθανόν την Κρήτη. Τα φαινόμενα το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, μεταβλητοί και βαθμιαία ΒΔ 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν Ν 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα της Τρίτης. Την Πέμπτη 28/6 αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και πρόσκαιρα το ανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία την Παρασκευή 29/6 και το Σάββατο 30/6 αναμένεται βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς να λείπουν οι απογευματινές μπόρες και οι καταιγίδες από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως αυτά της βορειοανατολικής χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Καλή εβδομάδα, σε όλους

Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook για ότι νεώτερο υπάρξει, όπως, nowcasting, έκτακτα δελτία, αναφορές κλπ. στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.facebook.com/weatherforecastsgreece/

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος


Έκδοση δελτίου: 25-06-18/19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου