Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Περιορίζεται ο άστατος καιρός την Παρασκευή και ακόμα περισσότερο από το Σ/Κ με άνοδο της θερμοκρασίας | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 29/06 - 03/07

Βαρομετρικό χαμηλό στο βορειοανατολικό Αιγαίο κινείται βορειοανατολικά με αποτέλεσμα την Παρασκευή (29-06-18) ο άστατος καιρός να περιοριστεί, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις οπού θα φτάσουν κυρίως στα νότια πελάγη τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 28-06-18:

Την Παρασκευή αρχικά άστατος θα είναι ο καιρός στην Θράκη και τα νησιά του βόρειου και πιθανόν του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει για τις απογευματινές ώρες και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 6, στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και κυρίως στα νότια τμήματα 6 με 7 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι δυτικοί άνεμοι και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα τα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 27, στα ορεινά από 11 έως 23, στα δυτικά από 16 έως 25 και τοπικά στην δυτική πεδινή ηπειρωτική χώρα τους 26 με 27, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 16 έως 29 και τοπικά 30 και στο Αιγαίο από 17 έως 27 με 28 και τοπικά στην Κρήτη 29 βαθμούς.


    
Αττική:
Αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5, τοπικά στο Σαρωνικό 6 και στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νομού καθώς και στον Κορινθιακό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.


  
Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ στον Θερμαϊκό 3 με 4 και στην Χαλκιδική τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.  



Το Σάββατο 30/6 αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες με έμφαση την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 τοπικά βαθμούς. Την Κυριακή 1/7 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοανατολικής καθώς και της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Δευτέρα 2/7 και την Τρίτη 3/7 απογευματινές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν την Δευτέρα στα ηπειρωτικά ορεινά και την Τρίτη στα βόρεια, οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 15:00/28-06-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου