Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια τις επόμενες ημέρες στην χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 30/6 - 04/07

Ο συνδυασμός των χαμηλών πιέσεων στα βορειοανατολικά Βαλκάνια με τις υψηλές στην κεντρική Μεσόγειο το Σάββατο (30-06-18) βαθμιαία εξασθενεί, με αποτέλεσμα να εξασθενήσουν και οι ΒΔ άνεμοι που θα φτάσουν στα νότια πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά οπού θα σημειωθεί κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την ορεινή Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 30-06-18

Το Σάββατο, η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τόπους κυρίως στα βόρεια αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημβρινών-απογευματινών ωρών ο καιρός θα καταστεί άστατος στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής-κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου, της δυτικής-βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, (ενώ στην Θράκη δεν αποκλείεται κάποια φαινόμενα να κάνουν την εμφάνιση τους και μέσα σε πόλεις) και πιθανόν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την ορεινή Κρήτη οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 30 βαθμούς, στα ορεινά από 11 έως 24 με 25 και τοπικά 26, στα δυτικά από 16 έως 28, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 16 έως 30 και τοπικά 31 και στο Αιγαίο από 18 έως 28 βαθμούς.


   
Αττική:
Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά, με έμφαση τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και στο εσωτερικό πρόσκαιρα οι ριπές 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.



Την Κυριακή 1/7 αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει τοπικά κυρίως στα δυτικά τους 30 με 32 βαθμούς. Την Δευτέρα 2/7 θα επικρατήσει αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα συννεφιάσει τοπικά οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 3-4/7 αναμένεται βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα, ενώ δεν θα λείψουν οι απογευματινές τοπικές μπόρες και οι μεμονωμένες καταιγίδες από τα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 29-06-18/14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου