Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Συνεχίζονται οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη και την Πέμπτη. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή και κυρίως το Σ/Κ.

Βαρομετρικό χαμηλό στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων και την Τετάρτη (27-06-18) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα και οι καταιγίδες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, από ισχυρούς ανέμους και από έντονη ραγδαιότητα βροχής. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 27-06-18:

Για την Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά περιόδους. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και πιθανόν πρόσκαιρα του ανατολικού Αιγαίου. Το βράδυ τα φαινόμενα, στα νότια θα παρουσιάσουν σημαντική ύφεση.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο, αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία κυρίως προς το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανοιχτά 7 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτική στα κεντρικά και νότια τμήματα, νοτιοανατολικοί στα βόρεια φτάνοντας τα 4 με 5 και στα νοτιοδυτικά τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ.  

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 24 βαθμούς, στα ορεινά από 11 έως 20, στα δυτικά από 16 έως 26, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 17 έως 24 και στο Αιγαίο από 17 έως 27 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 28 με 29 βαθμούς.


Αττική:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 5 και στα ανοιχτά του Σαρωνικού και στον Ευβοϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 24 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: 
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ, ΝΑ στην Χαλκιδική 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 23 βαθμούς.


Την Πέμπτη 28/6 ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα βορειοανατολικά. Πάντως θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή 29/8 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος το Σαββατοκύριακο 30/6 - 1/7 αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χωρίς να λείπουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 26-06-18/20:30 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου