Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Διατηρείται ο άστατος καιρός και την Τρίτη κατά τόπους με μπόρες και καταιγίδες. Περιορίζεται η αστάθεια από την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο

Παραμένουν οι ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας και κατά την διάρκεια της Τρίτης (19-06-18) με αποτέλεσμα ο καιρός να διατηρηθεί άστατος με μπόρες και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Παράλληλα ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα χει ως αποτέλεσμα την μικρή ενίσχυση του Β-ΒΑ ρεύματος στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 19-06-18

Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός προς το ξημέρωμα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην κεντρική Μακεδονία, την Χαλκιδική, την κεντρική και ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια με μπόρες και καταιγίδες. 
Βαθμιαία ο καιρός στα παραθαλάσσια και στα νησιωτικά τμήματα του βορειοδυτικού Αιγαίου θα βελτιωθεί παράλληλα κατά την διάρκεια της ημέρας θα καταστεί άστατος στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με μπόρες και καταιγίδες. Εκτός θα μείνει η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα αρχικά πιθανώς στα νησιά των Σποράδων, στα παράλια της ανατολικής Θεσσαλίας, στα βόρεια τμήματα της Εύβοιας και κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Ένα πέρασμα από κάποια μπόρα ή και τοπική καταιγίδα δίνουν και τα Επτάνησα ιδίως τις απογευματινές ώρες. 

Άνεμοι: θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς στο Ιόνιο 2 με 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 4 και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 16 έως 29 και στην Θράκη 30 βαθμούς, στα ορεινά από 12 έως 24 στην δυτική Μακεδονία, έως 27 στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, στα δυτικά από 16 έως 29, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 17 έως 28 και στο Αιγαίο από 17 έως 27 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 30 βαθμούς. 


  
Αττική: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά,κεντρικά και βορειοδυτικά του νομού. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαϊκό 3 με 5 μποφόρ κυρίως το πρωί, Α-ΒΑ στις ακτές της Χαλκιδικής με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.



Την Τετάρτη 20/6 αναμένεται να περιοριστεί η αστάθεια κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά τμήματα, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οπού κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα κυμαίνεται στα επίπεδα της Τρίτης. Την Πέμπτη 21/6 παρόμοιος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά-βορειοδυτικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος το διήμερο Παρασκευής-Σαββάτου 22-23/6 τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ οπού δεν θα ξεπεράσουν στα πελάγη τα 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 18-06-18/19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου