Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Αστάθειας συνέχεια... Εν δυνάμει τοπικά έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις αρχές της νέας εβδομάδας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τα βόρεια Βαλκάνια έως την Ρωσία, κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει το Σάββατο (23-06-18) κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ δεν θα λείψει η απογευματινή αστάθεια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μερικώς την ορεινή Κρήτη με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά κυρίως στα βόρεια θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 23-06-18

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και τα υπόλοιπα βόρεια τμήματα (εκτός της κ. Μακεδονίας) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, στην ανατολική Μακεδονία, πιθανόν στην Θράκη, την Ήπειρο, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. 
Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, παράλληλα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα ξεκινήσουν να σημειώνονται στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια, ενώ τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. 

Άνεμοι: θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και νότια πελάγη φτάνοντας τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 6 μποφόρ επίσης ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν μέσα στην ημέρα μεταξύ Θερμαϊκού και Σποράδων φτάνοντας τα 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς στα 4 με 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια, θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 17 έως 27, στα ορεινά από 11 έως 18 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο από 17 έως 28 και στην δυτική πεδινή ηπειρωτική χώρα έως 29 με 30, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 32 και στο Αιγαίο από 18 έως 29 με 30 βαθμούς.



Αττική: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι αρχικά Δ-ΒΔ 3 με 5 και στον Κορινθιακό τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μέσα στην ημέρα. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πέλλα, Πιερία και Ημαθία με τοπικές μπόρες και από το απόγευμα προς το βράδυ και στην Χαλκιδική οπού θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει λίγη και αρκετή ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαϊκό 5 με 6 και τοπικά στα ανοιχτά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ, στρεφόμενοι στην Χαλκιδική σε ΒΑ στα 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 26 βαθμούς.


  
Την Κυριακή 24/6 αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια θα σημειώνονται μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές βαθμιαία ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά(εκτός της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) και την Κρήτη θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα κυρίως στην δυτική-κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Αιγαίο  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη την χώρα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τοπικά τους 26 με 28 βαθμούς. Την Δευτέρα 25/6 στο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ, Β-ΒΑ στο Αιγαίο 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη 26/6 αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη 27/6 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους

Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook για ότι νεώτερο υπάρξει, όπως, nowcasting, έκτακτα δελτία, αναφορές κλπ. στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.facebook.com/weatherforecastsgreece/

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 22-06-18/16:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου