Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Περιορισμένη η αστάθεια την Πέμπτη και την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Εντείνεται ο άστατος καιρός από το Σαββατοκύριακο κυρίως στα Ηπειρωτικά

Ο ασθενής συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια, με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο σταδιακά εξασθενεί, με αποτέλεσμα οι βοριάδες στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της Πέμπτης (21-06-18) να εξασθενήσουν προοδευτικά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Πέρα από αυτά περιορισμένη θα είναι η απογευματινή αστάθεια κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 21-06-18

Με αραιές νεφώσεις και με διαστήματα ηλιοφάνειας θα ξεκινήσει η Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα.
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις θερμές ώρες αυτής, θα έχουμε εκδήλωση αστάθειας  στην δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την βορειοδυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την κεντρική και δυτική Πελοπόννησο, στην ορεινή Κρήτη, τα νησιά κυρίως του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. 

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ 2 με 4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 3 με 4 και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 17 έως 32 βαθμούς, στην Θράκη έως 33, στα ορεινά από 13 έως 26, στα δυτικά από 18 έως 30 και τοπικά 31 με 32, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 18 έως 32 και τοπικά 33 και στο Αιγαίο από 18 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη 29 βαθμούς.


   
Αττική: Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι μέσα στην ημέρα Ν στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ(με τη μορφή θαλάσσιας αύρας), μεταβλητοί ασθενείς στις ακτές της Χαλκιδικής. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.



Την Παρασκευή 22/6 αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό-βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία ο καιρός εκεί θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπού θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ νοτιοδυτικοί θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά φτάνοντας τους 31 με 32 και τοπικά 33 με 34 βαθμούς. Το Σάββατο 23/6 αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, δυτικοί-βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ και από τα βορειοανατολικά σε βορειοανατολικούς με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Την Κυριακή 24/6  αρχικά το πρωί, στην Χαλκιδική, γύρω από τον Θερμαϊκό, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και κατά την διάρκεια της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, ασθενείς στο Ιόνιο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Τέλος σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Δευτέρα 25/6 αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και την Κρήτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 20-06-18/16:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου