Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Απογευματινή αστάθεια κυρίως στα βόρεια μέχρι την Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή και κυρίως το Σ/Κ καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Υψηλές πιέσεις θα επηρεάσουν την περιοχή μας την Τετάρτη (13-06-18) με αποτέλεσμα να εξασθενήσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο. Πέρα από αυτά μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά φτάνοντας στα επίπεδα των 34 με 36 βαθμών.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 13-06-18

Την Τετάρτη, η ημέρα θα ξεκινήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με γενικά αίθριο καιρό, ενώ λίγες τοπικές συννεφιές θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους σταδιακά στα βόρεια ορεινά τμήματα.
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις θερμές ώρες αυτής, ο καιρός καταστεί άστατος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και κυρίως στην δυτική-βόρεια Θεσσαλία, στις ανατολικές περιοχές της Ηπείρου και στην Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα, προς το βράδυ στην κ. Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες υπάρχει τις απογευματινές ώρες και για τα ορεινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής-βορειοανατολικής Στερεάς καθώς και για τα ορεινά της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος.
Το βράδυ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί στην κ. Μακεδονία μέχρι και αργά τη νύχτα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα από το βράδυ και μετέπειτα θα επικρατήσει ξαστεριά με λίγες τοπικές νεφώσεις. 

Άνεμοι: θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 34 βαθμούς, στα ορεινά από 14 έως 31 στην δυτική Μακεδονία και έως 28 στα ορεινά της αν. Μακεδονίας αντίστοιχα, στα δυτικά από 19 έως 32 στο Ιόνιο, έως 34 στα δυτικά ηπειρωτικά, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 36 και στο Αιγαίο από 19 έως 30 στις Κυκλάδες και έως 32 στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.





Αττική: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μέσα στην ημέρα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέσα στην ημέρα Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 με 35 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και προς το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ορεινά τμήματα και προς το βράδυ και στις υπόλοιπες κεντρικές και βόρειες περιοχές της κ. Μακεδονίας, πιθανόν και στην Θεσσαλονίκη. Άνεμοι μέσα στην ημέρα ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.


Για την Πέμπτη 14/6 στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 28 με 32 βαθμούς, σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα οπού θα κυμαίνεται γύρω στους 34 με 36 βαθμούς κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Την Παρασκευή 15/6 αναμένεται σταδιακή αλλαγή του καιρού, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο κατά τόπους, στην Μακεδονία και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα οπού θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Ανεπηρέαστα θα μείνουν τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ οπού στα νότια θα φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τέλος το Σαββατοκύριακο 16-17/6 αναμένεται έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια στην περιοχή μας, με μπόρες και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 12-06-18/18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου