Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Βελτιωμένος και ζεστός καιρός σχεδόν όλη την εβδομάδα, χωρίς να λείπουν οι μπόρες-τοπικές καταιγίδες από τα βορειοανατολικά τμήματα τις απογευματινές ώρες | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3/7 - 7/7

Ο συνδυασμός των σχετικά υψηλών πιέσεων στην περιοχή των Βαλκανίων με τις χαμηλές της ανατολικής Μεσογείου θα χει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορείων ανέμων στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά στα νοτιοανατολικά τμήματα του τα 6 μποφόρ. Πέρα από αυτά περιορισμένη αστάθεια θα εκδηλωθεί τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 τοπικά βαθμούς. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 03-07-18

Την Τρίτη, αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας (Ν. Δράμας, Ν. Ξάνθης, Ν. Ροδόπης) καθώς και στα δυτικά-βόρεια τμήματα του Έβρου και πιθανόν στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. 

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τμήματα τοπικά 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 20 έως 33 βαθμούς, στα ορεινά από 14 έως 32, στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας(λόγω του άστατου καιρού) έως 29, στα δυτικά από 20 έως 34, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 και στο Αιγαίο από 22 έως 32 με 34 και τοπικά στο εσωτερικό των Δωδεκανήσων 35 με 36 βαθμούς. 



Αττική:
Αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το πρωί στα ανατολικά τοπικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, θαλάσσια αύρα το απόγευμα στο Σαρωνικό με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας κυρίως στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, και το απόγευμα θαλάσσια αύρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής στα 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.


     
Την Τετάρτη 4/7 αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπού θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα κυμαίνεται στα επίπεδα της Τρίτης. Την Πέμπτη 5/7 και την Παρασκευή 6/7 θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, με έμφαση τα ορεινά-ημιορεινά τμήματα και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και μέσα σε πόλεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, μια μικρή ανεπαίσθητη πτώση κυρίως στα ανατολικά λόγω των βοριάδων. Τέλος το Σάββατο 7/7 αναμένεται άστατος καιρός, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος  

Έκδοση δελτίου: 02-07-18/14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου