Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Καλοκαιρία προβλέπεται την Πέμπτη, τοπικές βροχές αναμένεται την Παρασκευή οι οποίες θα είναι περισσότερες το Σ/Κ | Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά

Υψηλό πεδίο πιέσεων θα καλύπτει την χώρα μας και την Πέμπτη (01-02-2018) με αποτέλεσμα ο καιρός να διατηρηθεί γενικά καλός, αλλά με περισσότερες συννεφιές. Αντίθετα στην δυτική Ευρώπη, στην Ιβηρική Χερσόνησο όπως επίσης και στην βορειοδυτική Αφρική(Μαρόκο,Αλγερία), αναμένεται νέα αλλαγή του καιρού με βροχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς η θερμοκρασία εκεί θα σημειώσει αισθητή πτώση.. 



 Για την Πέμπτη 1/2/18 αναμένεται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το αν. Αιγαίο, οπού θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά  στα δυτικά, και μέσα στην ημέρα, κατά τόπους στο αν. Αιγαίο και την Θράκη. Ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. 

Άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 4-5 και στο Αιγαίο μέσα στην ημέρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι γύρω στους -2, με -3, στα δυτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα αν. ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο θα κυμανθεί από 4 έως 15 στα βόρεια και από 7 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα αντίστοιχα.



Αττική: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προς το βράδυ κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Άνεμοι ΝΔ 4-5 και στον Κορινθιακό Δ τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Το πρωί δεν αποκλείεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.



Την Παρασκευή 2/2 τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέσα στην ημέρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Τέλος το Σαββατοκύριακο 3-4/2 προβλέπονται περισσότερες βροχές στα δυτικά, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στο αν. Αιγαίο, αλλά ακόμα υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες. Οι άνεμοι Ν 7-8 μποφόρ ιδίως το Σάββατο. 

Νεώτερα στοιχεία στα επόμενα δελτία μας..


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου