Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τοπικές βροχές αναμένεται το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης στα Δ-Ν- Αν. Αιγαίο | Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης με κύριο χαρακτηριστικό τους Θυελλώδεις ΒΔ ανέμους..

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη (16-01-2018) στα δυτικά, τα νότια και το Αν. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.



Για την Τρίτη 16/1/18 αναμένονται τοπικές βροχές, στα δυτικά, την νότια κυρίως Κρήτη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οπού θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, πάνω από τα 1200μ στα βορειοδυτικά και πάνω από τα 1300-1400μ στα υπόλοιπα κεντρικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 4-6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 12c, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι κοντά στο 0, στα δυτικά από 4 έως 14c, στα Αν. ηπειρωτικά από 4 έως 15c και στο Αιγαίο από 6 έως 16c


Αττική: Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.


Την Τετάρτη 17/1 τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο, ενώ από το βράδυ και στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν προς το βράδυ στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ αρχικά 5 με 6 βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς. Την Πέμπτη 18/1 προβλέπονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα με βαθμιαία βελτίωση αργότερα, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος αλλά ανεμώδης καιρός, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και σε θάλασσα και σε ξηρά φτάνοντας από ΒΔ διευθύνσεις τα 7-8 τοπικά στα πελάγη και 9 μποφόρ, με τάση εξασθένησης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη την χώρα. Την Παρασκευή 19/1 προβλέπονται νεφώσεις κυρίως στα δυτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Τέλος το Σάββατο 20/1 αναμένεται αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με βροχές/καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν, οι άνεμοι Ν 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Καλή εβδομάδα σε όλους

Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου