Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Χειμωνιάτικο θα είναι το Σ/Κ, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο, η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση | Ο καιρός έως την Τετάρτη 17/1

Βαρομετρικό χαμηλό στην Κ. Μεσόγειο κινείται ανατολικά και το Σάββατο (13-01-2018) θα προκαλέσει κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την χώρα με ισχυρές βροχές,καταιγίδες και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής-βόρειας χώρας. Οι ΒΑ άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά ( με μέγιστη ένταση 8 και ριπές 9bf). Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια.



Για το Σάββατο 13/1/18 αναμένεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά( Σποράδες, Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια, βορειοανατολική Στερεά, Φθιώτιδα) και στα ανατολικά/νότια τμήματα της χώρας, στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή και θα σταματήσουν από αργά το μεσημέρι. Στην βόρεια χώρα αναμένονται πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα και αυτά θα εντοπίζονται κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της Δ-Κ. Μακεδονίας με την μορφή τοπικών χιονοπτώσεων μεταξύ 500-700μ, ενώ στο Β. Έβρο μεταξύ 300-400μ με τάση τα χιόνια το βράδυ να κατέβουν κοντά και στα 100μ. Στην Θεσσαλία αρχικά από τα 800μ και προς το απόγευμα-βράδυ στα 600μ, και στην Πελοπόννησο από τα 1000μ και πάνω.

Άνεμοι ΒΑ στο Β. Ιόνιο 5 - 6 μποφόρ, ΒΑ και στο Β. Αιγαίο (μεταξύ Σποράδων-Θρακικού) 7 - 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ΝΔ 4 - 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 3 έως 9c,στα ορεινά κυρίως αυτά της κεντρικής/βόρειας χώρας η ελάχιστη καθώς η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 2 με 3c, στα δυτικά από 4 έως 14c, στα Αν. ηπειρωτικά από 7 έως 13c, και στο Αιγαίο από 7 έως 14c.



Αττική: Βροχές και καταιγίδες αρχικά κατά τόπους ισχυρές, μέσα στην ημέρα θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα με σχετικά καλό καιρό, ενώ από το βράδυ προβλέπονται και πάλι βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από τα 900-1000μ και πάνω. Άνεμοι αρχικά ΝΑ 3 - 5 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το βράδυ σε Β 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά-κεντρικά και νότια τμήματα της περιφέρειας. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά(κρίσιμο υψόμετρο από τα 500μ και πάνω). Άνεμοι ΒΑ 5 - 7 και στην Χαλκιδική 8 - 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 9 βαθμούς.



Την Κυριακή 14/1 Στην Αν. Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, την Αν. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αρχικά βροχές, και χιόνια στα ορεινά και στα κεντρικά στα ημιορεινά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν στα προαναφερθέντα τμήματα, ωστόσο προς το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β 6 - 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Δευτέρα 15/1 τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην δυτική χώρα, χιονοπτώσεις αρχικά θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, που μέσα στην ημέρα θα περιοριστούν σε πιο μεγάλα υψόμετρα. Άνεμοι θα στραφούν σε Ν 3-4 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μέσα στην ημέρα. Τέλος την Τρίτη 16/1 τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και το αν. Αιγαίο και την Τετάρτη 17/1 από το απόγευμα σε όλη την δυτική χώρα. Οι άνεμοι ΝΔ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου