Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε το Σ/Κ με βροχές, νοτιάδες έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή στα βόρεια | Η νοτιοδυτική κυκλοφορία θα συνεχιστεί και την νέα εβδομάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Δ. Μεσόγειο,  κινείται ανατολικά-βορειοανατολικά και θα επηρεάσει κυρίως την Δ-ΒΔ χώρα, το Σάββατο (03-02-2018) συνδυαζόμενο παράλληλα αυτό το χαμηλό με τις υψηλές πιέσεις της Κύπρου/Τουρκίας θα προκαλέσουν θυελλώδεις νοτιάδες οι οποίοι θα φτάσουν τοπικά τα 8-9 μποφόρ (Β.Αιγαίο). Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.



Για το Σάββατο 3/2/18 αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας(δυτικά/κεντρικά/βόρεια) όπως επίσης και το ΒΑ Αιγαίο κυρίως το πρωί και το βράδυ. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα βορειοδυτικά, οπού θα σημειωθούν και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες, μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα ίσως παρουσιάσουν κάποια πρόσκαιρη εξασθένηση, ενώ από το βράδυ θα ξανά ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τμήματα (κρίσιμο υψόμετρο από τα 1500μ και πάνω.) Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Άνεμοι θα πνέουν Ν 6-7 και στο Β. Ιόνιο και το Β.Αιγαίο τοπικά 8-9 μποφόρ.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 16, στα αν. ηπειρωτικά από 7 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς και στο Αιγαίο από 10 έως 18 βαθμούς.



Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Άνεμοι Ν 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως το πρωί και από το βράδυ. Άνεμοι Ν 5-6 και στα ανοιχτά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.



Την Κυριακή 4/2 αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά/κεντρικά και βόρεια καθώς και στο ΒΑ Αιγαίο, που βαθμιαία θα περιοριστούν στο ΒΑ Αιγαίο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρωί στα βορειοδυτικά ορεινά (κρίσιμο υψόμετρο από τα 900μ και πάνω). Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά Ν 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα στραφούν σε Δ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια. Την Δευτέρα 5/2 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα αν. ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε Β 4-5 και στο ΒΑ Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 6-7/2 προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ της Τρίτης θα δώσουν τοπικές βροχές στα νότια, που την Τετάρτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΑ θα φτάσουν στα πελάγη τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας τους 18 με 21 βαθμούς στα κεντρικά/νότια τμήματα.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου