Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Δυο βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τις επόμενες ημέρες, το ένα την Τετάρτη και το άλλο την Πέμπτη με βροχές/καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά | Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή 5/1

Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια, κινούμενο Α-ΝΑ θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με βροχές/καταιγίδες και κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι αύριο Τετάρτη (03-01-2018) το απόγευμα που στην συνέχεια το σύστημα θα κινηθεί προς την Τουρκία και την Κύπρο.



Για την Τετάρτη 3/1/18  στις Σποράδες, στο Θρακικό, στα νησιά του Αν. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη (και μέχρι το μεσημέρι στην Αν. Στερεά και την Εύβοια) προβλέπονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί υπάρχει και στο Κ. Ιόνιο. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Άνεμοι Β - ΒΔ 5 - 6 και στο Ιόνιο, όπως επίσης μεταξύ Θερμαϊκού και Σποράδων τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία, θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 1 έως 13c, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι 2-3c πιο χαμηλή, στα δυτικά από 2 έως 14c, στα Αν. ηπειρωτικά από 4 έως 14c, και στο Αιγαίο από 7 έως 15c



Αττική: Λίγες τοπικές βροχές το πρωί, στην συνέχεια βελτίωση. Άνεμοι ΒΔ 4 - 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Άγιο Όρος, στην συνέχεια μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, και από το βράδυ και πάλι αυξημένες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 5 - 6 μποφόρ κυρίως στον Θερμαϊκό. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.



Την Πέμπτη 4/1 αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα ΒΔ με βροχές/καταιγίδες οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δ. Μακεδονίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα. Άνεμοι ΒΔ 7 - 8 και τοπικά 9 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο και το κεντρικό/νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Παρασκευή 5/1 προβλέπεται γενικά καλός καιρός στην χώρα, ενώ προς το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Άνεμοι ΒΔ 5 - 6 και στο Καρπάθιο 7 - 8 μποφόρ, με τάση εξασθένησης, στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΑ 3 - 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Τέλος το Σαββατοκύριακο 6-7/1 αναμένεται υγρός καιρός, με νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, ομίχλες τις πρωινές-βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο.


Καλή Χρονιά σε όλους

Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου