Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, μέχρι αύριο το απόγευμα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας | Ενδείξεις για νέα αλλαγή του καιρού το Σ/Κ

Ψυχρό μέτωπο στην Κ. Μεσόγειο κινείται Α-ΝΑ και την Πέμπτη (18-01-2018) θα περάσει πάνω από την χώρα, ενισχύοντας σημαντικά τους ΒΔ ανέμους φτάνοντας κατά τόπους στα πελάγη και όχι μόνο τα 8-9 πιθανόν και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη αισθητή πτώση σε όλη την χώρα. Δεν θα λείψουν και τα τοπικά φαινόμενα σε κάποια τμήματα της επικράτειας.



Την Πέμπτη 18/1/18 :
Πρωινές-Απογευματινές ώρες: αρχικά προβλέπονται λίγες ασθενείς πολύ τοπικές βροχές στην Αν. Στερεά, την Εύβοια και στις Σποράδες ή τοπικό χιονόνερο και πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ορεινά/ημιορεινά από τα 500-600μ και πάνω με γρήγορη βελτίωση στην συνέχεια. Στο Αιγαίο αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Αν. Αιγαίο, λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Χίου και της Λέσβου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.


Απογευματινές-Νυχτερινές ώρες: Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά τμήματα και βαθμιαία κι εκεί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα από το βράδυ και μετά θα επικρατήσει η ξαστεριά.

Άνεμοι ΒΔ θυελλώδεις, 7-8 και κατά τόπους στα πελάγη και όχι μόνο 9 με 10 μποφόρ με τάση σταδιακής εξασθένησης από το απόγευμα και από τα βόρεια τμήματα.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 10c, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι γύρω στους -3 με -4c, στα δυτικά από 3 έως 12c, στα Αν. ηπειρωτικά από 4 έως 13c, και στο Αιγαίο από 7 έως 10 με 14c στην Κρήτη



Αττική: Αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια και ανατολικά ή και πρόσκαιρης ασθενής τοπικής χιονόπτωσης στα ορεινά/ημιορεινά(600μ και πάνω), βαθμιαία θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ , με τάση εξασθένησης από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ΒΔ 7-8 και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 4 έως 8 βαθμούς.



Την Παρασκευή 19/1 αναμένεται γενικά καλός καιρός, με τοπικές συννεφιές στα δυτικά, οι οποίες από το απόγευμα θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά τμήματα. Άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο 20/1 προβλέπονται βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το αν. Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας τους 16 με 17 βαθμούς στην κεντρική και την νότια χώρα. Τέλος την Κυριακή 21/1 αν και υπάρχει αρκετά μεγάλη διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων διαφαίνεται επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές/καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι νοτιάδες θα φτάσουν και τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου