Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Νέα αλλά πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη σε όλη την χώρα | Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Νέα αλλά express διαταραχή στην Αδριατική αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο Πέμπτη (04-01-2018) με πρόσκαιρα αξιόλογες χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας, ενώ τα χιόνια θα φτάσουν και στις πόλεις της Δ. Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ένα πέρασμα κατά τόπους αξιόλογο από βροχές/καταιγίδες, παράλληλα από το μεσημέρι θα αρχίσει η βελτίωση του καιρού από την δυτική/βόρεια χώρα. Επίσης θα έχουμε σημαντική ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων στο Ιόνιο και πρόσκαιρα και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο φτάνοντας και τα 9bf.




Για την Πέμπτη 4/1/18 αναμένονται αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και προς το μεσημέρι στην υπόλοιπη χώρα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας κυρίως χώρας. Ενδεικτικά υψόμετρα ( Δ. Μακεδονία από 400μ και πάνω, στην Αν. Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Ήπειρο από τα 600μ, στην Δ. Στερεά από τα 800μ και στην Πελοπόννησο από τα 900 και πάνω). Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι μέσα στο Αιγαίο. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά/βόρεια θα αρχίσει η βελτίωση του καιρού και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν μέσα στο Αιγαίο. 

Άνεμοι ΒΔ 8 - 9 μποφόρ, αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στο κεντρικό/νοτιοδυτικό Αιγαίο, 6 - 8 στο υπόλοιπο τμήμα του. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν Ν - ΝΑ μέχρι 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 2 έως 10c, στα ορεινά από -2 έως 2c, στα δυτικά από 4 έως 13c, στα Αν. ηπειρωτικά από 4 έως 12c και στο Αιγαίο από 5 έως 15c.



Αττική: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΒΔ που μέσα στην ημέρα θα φτάσουν τα 7 - 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 10 βαθμούς.




Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά/ημιορεινά από τα 500-600μ και πάνω. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΒΔ 6 - 7 και τοπικά στον Θερμαϊκό 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς.




Την Παρασκευή 5/1 ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την χώρα, και μόνο από το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Άνεμοι ΒΔ 3-5 και στο νοτιοανατολικό τμήμα του 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο (Θεοφάνια) 6/1 θα έχουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, καθώς και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι  θα στραφούν σε Ν - ΝΑ 3 - 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο. Τέλος την Κυριακή-Δευτέρα 7-8/1 αναμένονται κατά περιόδους νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές, αρκετές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, αυξημένη υγρασία, νοτιάδες 3 - 5 μποφόρ και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.


Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου