Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Διατήρηση της καλοκαιρίας έως την Πέμπτη | Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο καθώς και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Υψηλό πεδίο πιέσεων θα καλύπτει την περιοχή μας και την Τρίτη (30-01-2018) με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες, οι γενικά ασθενείς άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


Για την Τρίτη 30/1/18 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μόνο στα δυτικά παράκτια κυρίως τμήματα θα υπάρχουν κατά περιόδους τοπικές συννεφιές. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη από τοπικές ομίχλες, οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας θα διαλυθούν.

Άνεμοι ΒΔ στα δυτικά και τα νότια πελάγη 4-5 και τοπικά στα ανοιχτά των Κυθήρων 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν γενικά ασθενείς.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι γύρω στους -2 με -3, στα δυτικά από 2 έως 15 βαθμούς, στα αν. ηπειρωτικά από 1 έως 18  και στο Αιγαίο από 3 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3-4 τοπικά 5 και στα ανοιχτά του Κορινθιακού 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος, τοπικές ομίχλες δεν αποκλείεται να σχηματιστούν τις πρωινές ώρες οι οποίες μέσα στην ημέρα θα διαλυθούν. Άνεμοι αρχικά ασθενείς, βαθμιαία ΒΔ 3-4 και το βράδυ στον Θερμαϊκό 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.


Την Τετάρτη 31/1 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια τμήματα, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες(κυρίως στις ευπαθείς περιοχές). Οι άνεμοι θα πνέουν Β 3-4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 16 με 18 βαθμών στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη 1/2 αναμένονται περισσότερες νεφώσεις κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας στις περισσότερες περιοχές, που στα δυτικά, την Κρήτη και το αν. Αιγαίο θα είναι πιο πυκνές οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 5-6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να ανέβουν και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή 2/2 προβλέπονται βροχές αρχικά στα δυτικά/βορειοδυτικά οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τα φαινόμενα προς το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι ΝΔ 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ(Αιγαίο). Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Τέλος το Σάββατο 3/2 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες αρχικά σε όλη την χώρα που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά/νότια, τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε ΒΔ 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Καλή εβδομάδα σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου