Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αλλαγή του καιρού αναμένεται το Σ/Κ στην χώρα με αρκετές βροχές κυρίως την Κυριακή. | Βοριάδες και κρύο αναμένεται την νέα εβδομάδα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και το Σάββατο (20-01-2018) θα επηρεάσει επιλεκτικά την χώρα με βροχές, κυρίως στα δυτικά και το Αν. Αιγαίο και βαθμιαία την βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 και προς το απόγευμα στο βορειοανατολικό τμήμα του 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.



Το Σάββατο 20/1/18 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και το αν. Αιγαίο, οπού στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Προς το βράδυ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην βόρεια-βορειοανατολική χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά (κρίσιμο υψόμετρο από τα 1200μ και πάνω, και πάνω από τα 1400μ στην Ήπειρο και την Δ. Θεσσαλία). 

Άνεμοι ΝΔ 5-6 στο Αιγαίο βαθμιαία 7 και τοπικά στο βορειοανατολικό αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 12c, στα δυτικά από 6 έως 15c, στα Αν. ηπειρωτικά από 4 έως 16c και στο Αιγαίο από 6 έως 16c.



Αττική: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα παροδικής ψιχάλας ή ασθενής τοπικής βροχής κυρίως το απόγευμα/βράδυ. Άνεμοι ΝΔ 4-6 και στο Κάβο ντόρο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν όπου το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.(Κρίσιμο υψόμετρο από τα 1300μ και πάνω). Άνεμοι ΝΔ 3-5 και στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς.



Την Κυριακή 21/1 βροχές θα σημειωθούν κατά τόπους αρχικά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα και προς το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές οπού θα σημειωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ΝΔ 6-7 και στο Αν. Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα δυτικά/βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε Δ-ΒΔ με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία στις περιοχές αυτές. Την Δευτέρα 22/1 η πιο έντονη καιρική δραστηριότητα θα εντοπίζεται στην κυρίως στην Αν. Μακεδονία, την Θράκη, στα αν. ηπειρωτικά και μέσα στο Αιγαίο, με βροχές, χιόνια, στα ορεινά και στα ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές του Έβρου. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 6-7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη την χώρα. Τέλος την Τρίτη-Τετάρτη 23-24/1 προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια(καιρός βόρειου ρεύματος) με πιθανότητα ασθενών τοπικών φαινομένων στην αν. Θεσσαλία, την Α-ΒΑ Στερεά όπως επίσης και την Εύβοια, με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά/παράκτια και λίγες τοπικές χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τα φαινόμενα πάντως θα είναι άνευ σημασίας, θα διατηρηθούν οι βοριάδες στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου