Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Βοριάδες και κρύο αναμένεται την Πέμπτη-Παρασκευή | Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται το Σ/Κ και κυρίως στις αρχές της νέας εβδομάδας

Θα διατηρηθεί και την Πέμπτη (25-01-2018) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής, με τις χαμηλές πιέσεις στην Κύπρο με αποτέλεσμα να διατηρηθούν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ. Ενώ το κρύο θα διατηρηθεί, παγετός αναμένεται τις νυχτερινές - πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.



Για την Πέμπτη 25/1/18 αναμένεται στην δυτική-κεντρική και βόρεια Ελλάδα ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο όμως, στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Αν. Στερεά, την Εύβοια και μέσα στο Αιγαίο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά (κρίσιμο υψόμετρο από τα 500μ και πάνω), από το μεσημέρι και μετά τα ανοίγματα με ηλιοφάνειας θα μεγαλώσουν στα αν. ηπειρωτικά ενώ στην Κρήτη θα συνεχιστούν τα τοπικά φαινόμενα μέχρι και τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι Α-ΒΑ στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 5-7 και στο νότιο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια τμήματα από το μεσημέρι και στην συνέχεια.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από -5 έως 8c, οι ελάχιστες τιμές στα ορεινά θα είναι γύρω στους -7 με -8c, στα δυτικά από -2 έως 10c, στα αν. ηπειρωτικά από -3 έως 9c και στο Αιγαίο από 0 έως 9c


  


Αττική: Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Άνεμοι Β 5-6 και μέχρι το μεσημέρι 7 και στο Κάβο ντόρο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3-4 και στην Χαλκιδική 4-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.






Την Παρασκευή 26/1 τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια που στην Β. Κρήτη δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας ή και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 5-6 και στο Αιγαίο αρχικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σαββατοκύριακο 27-28/1 αλλά και την Δευτέρα 29/1 αναμένεται γενικά καλός καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα κατά τόπους και στα δυτικά. Οι άνεμοι Β μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία σε άνοδο φτάνοντας την Δευτέρα στα ηπειρωτικά τους 15 με 16 βαθμούς.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου