Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες την χώρα, με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες κυρίως το ΣΑΒΒΑΤΟ θα είναι περισσότερες/εντονότερες | Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση

Βαρομετρικό χαμηλό στα ανοιχτά του Ιονίου κινείται ΒΑ, και θα επηρεάσει την Πέμπτη (11-01-2018) την χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Την Πέμπτη 11/1/18
Πρωινές - Απογευματινές ώρες:  Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά πάνω από τα 1200μ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές συννεφιές, που νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές στα νότια ηπειρωτικά, ενώ τοπικές βροχές θα σημειώνονται στο Ιόνιο και την δυτική-νότια Πελοπόννησο.



Απογευματινές - Νυχτερινές ώρες: αναμένεται αλλαγή του καιρού στα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (πλην βόρειας χώρας), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Αν. Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν προς το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά από τα 1400μ και πάνω. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Άνεμοι ΒΔ στα δυτικά/νότια 5 - 6 και στην θάλασσα Κυθήρων πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από Β διευθύνσεις 3 - 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 4 έως 12c, στα ορεινά η ελάχιστη θα κυμαίνεται κοντά στο μηδέν, στα δυτικά από 5 έως 15c, στα Αν. ηπειρωτικά από 6 έως 15c και στο Αιγαίο από 9 έως 17/18c.



Αττική: Τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται τοπικές βροχές, κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες και πάλι το βράδυ θα δώσουν βροχοπτώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενής, και στα ανατολικά τοπικά ΒΑ 3 - 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το πρωί, στην συνέχεια θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι ΒΔ 3 - 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.



Την Παρασκευή 12/1 αρχικά τοπικές βροχές αναμένονται στην βόρεια χώρα, ωστόσο από το απόγευμα προβλέπεται νέα αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με βροχές/καταιγίδες οι οποίες κατά την διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ στο Ιόνιο 6 - 7 μποφόρ, ΒΑ στο Β. Αιγαίο 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Το Σάββατο 13/1 προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές κατά τόπους ισχυρές, καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής/βόρειας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Β. Αιγαίο φτάνοντας και τα 8 μποφόρ από ΒΑ διευθύνσεις. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Κυριακή 14/1 βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά/νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε Β - ΒΑ 6 - 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη την χώρα. Τέλος την Δευτέρα 15/1 κατά πάσα πιθανότητα προβλέπονται τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά/ηπειρωτικά τμήματα. 


Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου