Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Βελτιωμένο αλλά ομιχλώδες θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι την Τρίτη | Αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη 10/1

Υψηλές πιέσεις θα καλύπτουν το επόμενο 4ήμερο την χώρα μας, με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι γενικά καλός, με ασθενούς ανέμους, νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και πυκνές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα



Για το Σάββατο/Θεοφάνεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά περιόδους αυξημένες συννεφιες στα δυτικά, και προς το απόγευμα στην δυτική Κρήτη, και την Αν. Στερεά. Η ορατότητα κατα τόπους στα δυτικά-βόρεια ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη από ομίχλες.

Άνεμοι Ν - ΝΑ στο Ιόνιο 3 - 4 και στο Β. Ιόνιο 5 μποφόρ, στο Αιγαίο απο διάφορες γενικά διευθύνσεις ασθενείς, και στα νοτιοανατολικά ΒΔ 3 - 4 και τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση μέσα στην ημέρα.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 2 έως 15c, στα ορεινά η ελάχιστή θα είναι 3-4 βαθμούς πιο χαμηλή. Στα δυτικά από 3 έως 17/18c, στα Αν. ηπειρωτικά από 2 έως 17c και στο Αιγαίο από 4 έως 16/17c



Αττική: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι ΝΑ 3 - 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τις πρωινές κυρίως ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.



Την Κυριακή 7/1 προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ πυκνές ομίχλες θα σχηματιστούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές κυρίως τις νυχτερινές-πρωινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3-4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Δευτέρα-Τρίτη 8-9/1 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως την Τρίτη, ομίχλες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Άνεμοι Ν - ΝΑ 4 - 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα γύρω στους 16 με 18 και τοπικά 19 βαθμούς. Να επισημάνουμε πως στις περιοχές που οι ομίχλες θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 9 με 12 βαθμούς. Την Τετάρτη 10/1 αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες δυτικά-κεντρικά και νότια κυρίως στο δεύτερο μισο της ημέρας. Οι άνεμοι θα στραφούν στα βόρεια-βορειοανατολικά σε Α - ΒΑ 5-6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα Ν - ΝΑ με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου